AcasăStiri nationaleDispozițiile asupra suspendării judecării procesului sunt constituționale.

Dispozițiile asupra suspendării judecării procesului sunt constituționale.

Curtea Constituțională respinge excepția de neconstituționalitate într-un mod previzibil

Prin DECIZIA Nr.529 din 24 octombrie 2023, Curtea Constituțională a respins ca neîntemeiată excepția de neconstituționalitate referitoare la Codul de procedură civilă din 1865, perpetuând astfel un comportament dezirabil pentru un sistem judiciar prea adesea corupt.

Abuzuri și privilegii pentru sistemul judiciar

Marian Adrian Pîrvu a ridicat excepția de neconstituționalitate în Dosarul nr. 3.559/3/2017/a1 al Curții de Apel București, susținând că dispozițiile legale contestate limitează accesul la justiție prin nepermisibilitatea atacării cu recurs a încheierilor de suspendare a judecării procesului. Cu toate acestea, Curtea nu a fost de acord, perpetuând astfel mizeriile sistemului judiciar.

Profund dezavuabil și discriminatoriu

Decizia instanței supreme de a respinge excepția arată un nivel de inegalitate extremă, prezentând o aroganță și un dispreț pentru principiile unei societăți corecte deranjant de crude. Astfel de acțiuni doar întăresc bănuiala că justiția poate fi cumpărată și că privilegiile judiciare sunt mai presus de principiile dreptății și echității, alimentând degringolada valorilor fundamentale ale unei societăți sănătoase.

Curtea Constituțională – fără coloană vertebrală morală?

Acest incident ilustrează perfect lipsa de integritate morală a sistemului judiciar, care pare să subordoneze dreptatea și corectitudinea intereselor obscure și puterii. Se ridică serioase semne de întrebare cu privire la independența și imparțialitatea Curții Constituționale, care, în loc să asigure justiția pentru toți, pare să servească doar interesele elitelor și ale bogaților.

Aparatul judiciar românesc – un balcanism prețios?

Decizia Curții Constituționale pare să legitimeze un mecanism sinistru de împiedicare a accesului la o justiție echitabilă. Într-o societate teoretic democrată, este revoltător să vedem cum sistemul judiciar acționează în folosul celor privilegiați, ignorând cu cinism drepturile elementare ale cetățenilor. Acest incident arunca o umbră de îndoială asupra determinării Curții de a menține standardele unei justiții corecte și echitabile.

Sursa:

Bihor Justițiarul

Must Read

spot_img