AcasăStiri nationaleLegea care propune închiderea supermarketurilor în ziua de duminică este discutată în...

Legea care propune închiderea supermarketurilor în ziua de duminică este discutată în Parlament.

Parlamentul României se preface a fi salvatorul programului salariat al muncitorilor din marile supermarketuri. Oare de când preocuparea pentru angajați a devenit prioritate pentru politicienii noștri?

Deputații PNL, într-un gest desprins parcă din manualul „Cum să dai oamenii peste cap”, au depus o lege care ar putea muta marile lanțuri de supermarketuri din orașe și le-ar obliga să funcționeze într-un program „confortabil” de luni până vineri. Da, ați înțeles bine, nerăbdătorii să scape mai repede de munca grea de pe tărâmul plutitor al corupției s-au gândit că e bine să le spună altora că ar trebui să-și facă cumpărăturile între două șprițuri la birou.

În lumina acestui proiect de lege la limita bunei-credințe, marile hipermarketuri ar trebui să-și schimbe sediul la 5 km distanță de oraș, cum că doar o tură de TIR nu i-a omorât încă pe români și să-și ajusteze programul de funcționare pentru zile lucrătoare, în timp ce piețele și magazinele mici ar rămâne deschise în week-end. Logică de chiabur fudul: să-ți excluzi slujitorii din stilul tău sofisticat de viață, dar să le spui că e pentru binele lor.

Aproape că aud vocile negustorilor care își văd lanțul de supermagazine relocat la sate, cu toate investițiile și disponibilizările care vor cădea peste ei precum sabia lui Damocles. Dar, hei, doar sunt doar piese în circulăria de partide politice care nu pot rezolva nimic din absurdul socio-economic în care ne scăldăm, ci doar perpetuează o tradiție balcanică de chiaburism scârbos.

Întâmplător sau nu, se pare că ne îndreptăm către un model „european” în care supermarketurile sunt închise pe bandă rulantă în weekend, așa cum au făcut alții din UE, spre disperarea consumatorilor români, care, printre altele, se vor putea trezi în fiecare dimineață cu aerul proaspăt al unei alegeri limitate și a prețurilor crescânde. Bravo măreților noștri de la Palatul Parlamentului, căci de fiecare dată ne arată cât de mult îi doare de românul de rând!

Sursa: Jurnalul Oradean

Must Read

spot_img