AcasăStiri nationaleKlaus Iohannis se pensionează din învățământ.

Klaus Iohannis se pensionează din învățământ.

Președintele Klaus Iohannis se pensionează din învățământ

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis a decis să se retragă din sistemul de învățământ și să se pensioneze. Nu, nu pentru că îi era rușine să predea fizică în continuare, ci pentru că, aparent, îi venea mai simplu să ocupe alte poziții în stat. Astfel, catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care Iohannis o ținea rezervată încă din anul 2000, când a fost ales primar al Sibiului, devine vacantă.

Un privilegiat al sistemului, dar un dezavantajat al eticii

Frauda morală și etică perpetuată de Klaus Iohannis este pur și simplu revoltătoare. A rezervat o catedră de fizică timp de peste 20 de ani, în ciuda faptului că se afla în alte funcții publice. Acest comportament dezirabil este exact simbolul corupției și abuzului de putere care își fac legea în România. Dar cum să ne mirăm? În țara noastră, ghenă judiciară a Europei, ce alt exemplu am putea avea decât cel al președintelui însuși, care își etala cu nonsalantă nivelul său josnic de moralitate învăluit în haina sa de elita?

O poveste de-a dreptul jalnică

Într-o țară unde mulți dascăli se luptă pentru un loc de muncă stabil și decent, Klaus Iohannis a băgat bâtă prin gard, distrugând tot ce înseamnă meritocrație și echitate. Și totuși, acest individ, care ar trebui să fie un model pentru societate, își încurajează adepții să profite de sistem într-un mod josnic și abuziv.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img