AcasăStiri nationaleJudecătorul Mihail Udroiu și colega Hermina Iancu au întors dosar la parchet.

Judecătorul Mihail Udroiu și colega Hermina Iancu au întors dosar la parchet.

Sentința a fost pronunțată în data de 3 aprilie 2024, în dosarul nr. 6913/2/2023/a1

Avocatul Ion Vulpoiu a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel București pentru pretinsa sustragere a unor înscrisuri ale parchetului în cadrul unui dosar penal în care avea calitatea de apărător, potrivit luju.ro.

Orice dosar trimis de parchet cu o acuzație care nu poate fi probată riscă să fie restituit de Înalta Curte și, probabil, în viitor, și de instanțele inferioare, încă din camera preliminară.

Aceasta este una dintre consecințele hotărârii celor doi judecători supremi, Mihail Udroiu și Hermina Iancu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul unui dosar în care au pronunțat, în premieră, o soluție prin care au constatat nulitatea ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale față de un avocat acuzat de sustragerea unor înscrisuri, ca urmare a lipsei probatoriului parchetului.

Relevanța acestei hotărâri este majoră, fiind un precedent pentru limitarea abuzurilor venite dinspre parchet în cadrul dosarelor, care nu vor mai lua calea judecății în lipsa probelor.

O altă premieră pe care o aduce această hotărâre este faptul că, așa cum este motivată, atinge fondul dosarului, constatând lipsa probelor. Hotărârile de acest fel sunt necesare să fie încurajate pentru a se evita încărcarea instanțelor cu dosare în care, la final, să se constate lipsa probelor.

Sursa: Bihor Just – Judecătorul suprem Mihail Udroiu și colega sa de complet Hermina Iancu au întors în premieră un dosar la parchet pentru lipsa probei acuzației în dosarul unui avocat judecat pentru sustragere de înscris

Must Read

spot_img