AcasăStiri nationaleJudecătoarea a câştigat al cincilea proces cu CSM.

Judecătoarea a câştigat al cincilea proces cu CSM.

Reabilitare controversată în sistemul judiciar românesc: Daniela Panioglu, judecătoarea care rămâne în funcție după decizii contradictorii

În fața grotescului și inacceptabilului, publicul asistă la un nou episod penibil din cadrul sistemului judiciar românesc. Judecătoarea Daniela Panioglu, în centrul unui scandal major, a fost reabilitată surprinzător de Înalta Curte de Casație și Justiție, chiar după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea ei din magistratură. Da, ați auzit bine, revoltați și scârbiți, românii asistă la un circ al nepăsării și ineficienței.

Abaterile dintre cele mai grave, legate de atitudini nedemne față de colegi și alte persoane implicate în actul de justiție, au fost dovedite împotriva acestei astfel de „profesioniste”. Insultele și disprețul manifestate în sala de judecată către colegi și procurori demonstrează un comportament josnic și incompatibil cu o societate civilizată.

Și, cu toate acestea, justiția română a dat iarăși dovadă de incoerență și incompetență. Decizii inexplicabile și contradictorii perpetuează această morișcă de abuzuri și privilegii. Daniela Panioglu, acum reabilitată, își vede de drum, cu mâna ridicată asupra legii și cu dispreț față de cei din jurul său.

Mentalul colectiv ar trebui să fie revoltat și să se opună acestei turpitudini. Într-o societate condusă de reguli și valori, astfel de personaje nu ar trebui să aibă loc nici măcar la măgăriile pline de mizerii. Dar în România, se pare că comportamentul dezirabil este chiar la coada respectului de sine și al demnității.

O nouă pată pe obrazul unui sistem judiciar mizerabil, care nu face decât să îngroașe rândurile incompetenței și corupției. Este stigmatizant să vezi cum un magistrat cu asemenea comportament primesc un fel de „leac la ciumă” și sunt lăsați să-și bată joc de justiție sub ochii noștri.

Sursa: BIHORJUST.ro

Must Read

spot_img