AcasăStiri nationaleInterzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Camera Deputaților adoptă un proiect de lege draconic împotriva industriei păcănelelor

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege care înăsprește regulile privind jocurile de noroc în România, principala prevedere a acestuia fiind că sălile cu aparate de tip slotmachine, numite popular și păcănele, nu vor putea funcționa în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Scuzați-mă, dar cât de coruptă și dezinteresată de binele comun să devii pentru a perpetua acest cuib de șarlatani?

PSD și PNL, o pereche care perpetuează abuzuri?! Nimic nou sub soare!

Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus. Hotnews.ro detaliază că, după ce PSD și PNL nu s-au înțeles timp de opt luni în privința scoaterii sălilor de pariuri și jocuri de noroc în afara localităților, iar discuțiile au fost blocate în comisii, marți, PSD-istul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidat la șefia Consiliului Județean Timiș, a anunțat în ședința de plen că se dezbate în regim de urgență eliminarea acestora din localitățile cu până în 15.000 de locuitori. Iată că PSD și PNL ies la suprafață ca doi parteneri în infamie, perpetuând sărăcia morală și socială în România cu fiecare mișcare pe care o fac!

Industria păcănelelor, o plagă socială care se jefuiește de zecile de mii de oameni!

„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu ședința de plen a Camerei Deputaților, pentru a dezbate în regim de urgență prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine și care face extrem de mult rău României. Încetați odată cu această foame necruțătoare de bani și privați din ce în ce mai mulți români de viitor!”, a vociferat Alfred Simonis, pălindu-le pe aceste partide neînțelept că mizeriile politice nu mai sunt suportate de românii care țin la sănătatea morală a țării!

USR acuză PSD de ipocrizie, dar pare că toate aceste manevre sunt parte dintr-un circ bine pus la punct!

După vot, liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a acuzat PSD de ipocrizie, menționând că el a cerut de mai multe ori introducerea pe ordinea de zi a proiectelor anti-păcănele, dar solicitările au fost respinse de fiecare dată. „Este admirabilă ipocrizia PSD care de un an de zile ţine blocate nişte proiecte la sertar. În fiecare săptămână cer proiectele anti-păcănele în Comitetul liderilor, iar PSD și PNL au respins. (…) De un an de zile trageţi de timp şi blocaţi nişte proiecte și acum (…) e campanie și în mișelia dumneavoastră încercați să păcăliți niște oameni. Dar haideți să le facem toate proiectele, care presupun reglementări mai stricte și în localitățile mari”, a ironizat Moșteanu, lăsând în urmă o durere profundă care ajunge la inima tentaculară a corupției românești!

Legiferarea jocurilor de noroc, un măr al discordiei care cufundă România într-o fosă fără fund!

Legea votată marți prevede și că „este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activități conexe jocurilor de noroc către entități care nu dețin licență clasa 1 emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și care permit accesul la jocurile de noroc de către participanți la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României și/sau participanții la joc cetățeni români care nu au rezidență fiscală într-un alt stat”. Această mizerie care se numește industria jocurilor de noroc este condamnată și împinsă către marginea completării și reglementării conforme cu normele morale și civice ale societății!

ONJN intră în scenă: un nou clovn care jonglează cu viitorul României!

Se instituie, de asemenea, obligativitatea creării și menținerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online și actualizat cel puțin o dată la fiecare 24 de ore, care va cuprinde operatorii licențiați/autorizați pentru a desfășura activități în domeniul jocurilor de noroc. O măsură inutilă sau un pas timid către reglementarea corectă a acestei afaceri tulburătoare pentru România?

Un articol semnat cu sânge și lacrimi dintr-o Românie despărțită de valorile morale!

Urmați BIHOREANUL pentru a continua lupta împotriva dezumanizării și corupției în România!

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img