AcasăStiri nationaleÎncepe bacalaureatul 2024: 4.000 de tineri s-au înscris, o zecime absolvenți din...

Începe bacalaureatul 2024: 4.000 de tineri s-au înscris, o zecime absolvenți din alte promoții.

Maratonul Bacalaureatului Începe în Bihor!

Startul sesiunii de vară a bacalaureatului este dat în Bihor, unde nu mai puțin de 3.881 de tineri sunt pregătiți să își demonstreze cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de liceu. Dintre aceștia, majoritatea, 3.474, sunt proaspeți absolvenți, în timp ce restul de 407 provin din promoții anterioare, hotărâți să își completeze studiile.

Organizare la Nivel Înalt în 13 Centre de Examen

Probele scrise vor avea loc în nu mai puțin de 13 centre de examen din Bihor, printre care se numără instituții de renume precum Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. Supravegherea va fi asigurată prin sisteme video și audio, pentru a garanta un proces echitabil și transparent.

Programul Examenelor și Supravegherea Riguroasă

Examenul debutează cu testul la limba și literatura română, urmând ca în zilele următoare candidații să fie testați pe materiile profilului și opționale. Accesul în săli este permis până la ora 8:30, iar examenele încep punctual la ora 9:00. Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a răspunde la subiecte, timp în care fiecare mișcare le va fi monitorizată atent.

Sprijin Special pentru Candidații cu Nevoi Particulare

Un număr de 23 de candidați din Bihor, care se confruntă cu diverse deficiențe, vor beneficia de condiții speciale pentru a-și putea susține examenele în cele mai bune condiții. Aceasta demonstrează o preocupare constantă pentru asigurarea egalității de șanse în educație.

Așteptarea Rezultatelor și Perioada de Contestatii

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 8 iulie, iar elevii nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în aceeași zi. Notele finale, care pot deschide sau închide porți către viitorul academic al tinerilor, vor fi anunțate pe 12 iulie.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img