AcasăStiri nationaleDeclarația revoltătoare a unui preot ortodox despre agresarea sexuală

Declarația revoltătoare a unui preot ortodox despre agresarea sexuală

Un preot ortodox a făcut o declarație revoltătoare în cadrul unei conferințe despre post desfășurate în Constanța.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a spus că și fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, pentru că ele atrag băieții și de aceea nu sunt chiar nevinovate, după cum informează Spotmedia.ro. El a fost reclamat la CNCD. „Nu sunt chiar nevinovate” Preotul Nicolae Tănase a susţinut, la Constanţa, conferinţa „Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”, arată aceeași sursă.

Evenimentul a fost organizat de ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români) – Filiala Constanța și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Constanța, potrivit dobrogealive.ro și a avut binecuvântarea Patriarhului Daniel și Părintelui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

BOR: „O viziune nedreaptă și îngrijorătoare” După ce declarațiile au stârnit revoltă, Patriarhia Română, prin purtătorul de cuvânt, a reacționat, spunând că viziunea preotului este „nedreaptă și îngrijorătoare”.

În România, cazurile de viol și agresiune sexuală sunt clasate Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a anunțat vineri că a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului Nicolae Tănase, pentru modul în care a vorbit despre fetele abuzate sexual.

Source: eBihoreanul

Must Read

spot_img