AcasăStiri nationaleCostel Corduneanu își amenința rivalii politici cu moartea.

Costel Corduneanu își amenința rivalii politici cu moartea.

Incidentul din presă: Jessie Baneș, jurnalista persecutată pentru adevăr

Într-o societate în care banalitatea și scandalul cam domină, pare că adevărul și curajul de a-l spune direct sunt calități tot mai rare. Jessie Baneș, jurnalista de la Jurnalul Oradean, a fost hărțuită și amenințată cu moartea după ce a îndrăznit să aducă la lumină o realitate crudă și pătimașă: glorificarea unui interlop violent, Costel Corduneanu.

Toată această isterie a pornit de la o postare simplă, dar incisivă, în care Jessie Baneș a întrebat ce mulțime de interlopi și afaceriști promovăm, dacă omul acesta primește atenție ostentativă după moartea sa. Gestul tăios al jurnalistei nu a făcut altceva decât să atingă o rană pe care mulți vor să o acopere: preferința românilor pentru senzațional și scandaloase, chiar cu prețul denigrării simbolurilor autentice și corecte ale acestei țări cufundate în mizerie morală.

Deși Jessie a încercat să clarifice doar adevărul și să sublinieze importanța susținerii valorilor autentice și adevărate, a luat o avalanșă de amenințări cu moartea din partea unor suporteri ai clanului Corduneanu. Acești indivizi, obosiți și patetici, vociferau din umbră, apărând un personaj care să fi devenit un ghena judiciară, perpetuând astfel stigmatizarea și compromiterea viitorului societății noastre.

Voci care se ridică împotriva corupției morale și a imoralității mediului

Deși a fost contactată chiar și de soția lui Costel Corduneanu, Jessie Baneș nu a clintit din poziția sa de a se opune vehement circului mediatic care glorifica un trecut dubios și o prezentă violentă. Eșecul ei a fost doar că a îndrăznit să vorbească într-o lume în care răul și absurdul par să fie tot mai acceptate și prezente.

Este trist că într-o societate care ar trebui să încurajeze valoarea, curajul și bunătatea, femeile ca Jessie Baneș sunt percepute ca tinte, când ele ar trebui să fie lumina în calea întunericului moral care ne amenință identitatea și integritatea ca națiune. Mergând pe calea adevărului și a valorilor autentice, Jessie Baneș a intrat în luptă cu molohul corupției și a ignoranței care ne înghite puțul unei societăți bolnave și anemice moral.

Să lăsăm deoparte circul și scandalul, să ne ridicăm împotriva morții morale în care ne cufundăm, să ne întoarcem la adevăratele valori care odinioară ne-au făcut mândri și integri. Jessie Baneș este doar o voce în tumultul de răutate și cruzime, dar este o voce care nu încetează să strige împotriva absurdului și degradării moralului și mentalului colectiv.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img