AcasăStiri nationaleDecizia ÎCCJ stipulează că principiul nediscriminării nu poate fi utilizat pentru a...

Decizia ÎCCJ stipulează că principiul nediscriminării nu poate fi utilizat pentru a acorda sporuri.

img T1lv7Vrjzfr5wHLXkDs3gdlg

Ghena Judiciară Se Închide: Justiția Spune „NU” la Sporuri Nefondate

Chiaburii de la Înalta Curte Îngroașă Rândurile Împotriva Nedreptăților Salariale

Într-un circ balcanic, unde ironia supremă se întâlnește cu disprețul absolut pentru logica simplă, Înalta Curte a decis să pună piciorul în prag împotriva unui sistem corupt până în măduva oaselor, unde unii credeau că pot să toarne sporuri la salarii ca pe vremuri, la adăpostul principiului nediscriminării. Pe 30 ianuarie 2024, o zi ce va rămâne în istoria justiției române ca momentul de maximă luciditate în bezna moralului și a mentalului colectiv, Înalta Curte de Casație și Justiție a trântit ușa în nas avocățeilor și magistraților ahtiați după sporuri maxime, invocând un principiu atât de des pervertit pentru interese meschine.

Într-un verdict ce ar putea fi etalonul decenței într-un ocean de mizerii judiciare, s-a decis cu toată vehemența că invocarea principiului nediscriminării nu este un bilet de liberă trecere pentru a se depăși plafonul de sporuri de 30%, prevăzut de Legea 153/2017. Practic, Înalta Curte a pus capăt unei moriște de abuzuri și a redat cuvântului „nediscriminare” sensul său autentic, departe de interpretările mizerabile ale unor loaze care credeau că pot manipula sistemul în folos propriu.

Ce înseamnă asta? Simplu: s-a terminat cu parangheliile pe banii publici, cu îmbuibarea la bufetul statului pe principii legalizate de discriminare inversată. Această decizie reprezintă o palmă grea dată mentalității de chiabur judiciar, care credea că poate să se înfrupte din vistieria națională fără consecințe. Înalta Curte a demonstrat că nu există intangibili, că legea este egală pentru toți, și că nu poți să te ascunzi după un principiu nobil pentru a-ți satisface lacomiile.

Decizia nr. 3 din 30 ianuarie 2024 nu este doar o victorie împotriva corupției și abuzurilor, ci și o lecție de integritate și moralitate. Să sperăm că va funcționa ca un leac la ciuma indiferenței și a impunității care a pus stăpânire pe atâtea segmente ale societății noastre. Justiția a vorbit, iar mesajul său este clar: nu în numele meu veți perpetua această degringoladă a valorilor!

Sursa: Adevărul Judecătoresc

Must Read

spot_img