AcasăStiri nationaleDe ce sunt alimentele mai scumpe în România?

De ce sunt alimentele mai scumpe în România?

Ministrul Finanțelor: Prețurile alimentelor, „destul de mari”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, recunoaște că prețurile alimentelor pe care le cumpără românii sunt „destul de mari”, considerând că și el a plătit mult, 500 de lei, pentru cumpărături făcute la piață suficiente pentru 10 zile. „Am fost în piață, merg des. Prețurile sunt destul de mari. Cu toate eforturile pe care le-a făcut Guvernul României, pentru că s-a concentrat asupra coșului zilnic de trai și asupra alimentelor de bază, în piață prețurile sunt destul de mari. Am dat exemplul unei cumpărături de 500 de lei, pe care am făcut-o și care, pe lângă faptul că am cumpărat cele necesare traiului, totuși, pe lângă produsele din carne sau lactate, o pondere destul de mare o au în continuare produsele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor.”

Boloș, despre prețurile din România: O enigmă greu de explicat

Întrebat de ce în România prețurile alimentelor sunt mai mari decât în Europa de Vest, Boloș n-a putut da un răspuns: „E o enigmă pe care cu greu o putem explica, de ce prețurile au ajuns să fie în România destul de ridicate la produsele alimentare și la cele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor și cred că a fost o perioadă în care atunci când am avut o creștere a prețului la produsele lactate, de a fost nevoie de intervenția Guvernului, au rămas prețurile oarecum plafonate la acele niveluri și foarte greu se duc în jos.”

Marcel Boloș: Creșterea prețurilor este o tendință evidentă

Oficialul a lăudat Guvernul pentru că a plafonat prețurile alimentelor de bază și a preconizat că prețurile ar putea scădea doar când va fi o abundență a produselor agroalimentare. „Nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla în lipsa acestei măsuri, dar cu toate acestea prețurile cresc în continuare. Sperăm că în perioada aceasta a sezonului care urmează, abundența produselor agroalimentare, să fie cea care va tempera din creșterea de preț”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img