AcasăStiri nationaleCurtea de Apel București a amânat decizia pentru contestația constructorului Nurol.

Curtea de Apel București a amânat decizia pentru contestația constructorului Nurol.

Curtea de Apel București amână decizia la contestația constructorului turc pentru Autostrada Transilvania

Curtea de Apel București a demonstrat încă o dată că ineficiența și birocrația par a fi mai importante decât finalizarea unor proiecte vitale pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Decizia privind contestația constructorului turc Nurol a fost amânată cu o lună, împingând totul spre data de 13 martie 2024. Un gest care ar putea întârzia și mai mult un proiect vital pentru țară, cel al Autostrăzii Transilvania.

Deși contestația a fost depusă de Nurol încă din noiembrie 2023, Curtea de Apel București și-a văzut de voia sa și a stabilit un termen de judecată abia pentru luna martie a anului 2024. Într-o țară unde infrastructura este la pământ, unde drumurile pline de gropi cocotându-se peste munți și dealuri par a fi mai degrabă peisaje desprinse dintr-un film post-apocaliptic, amânarea deciziei este absolut inacceptabilă.

Compania de Drumuri a emis ordinul pentru începerea proiectării lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș cu data de 15 martie 2024, un lot esențial pentru Autostrada Transilvania și pentru infrastructura din județul Bihor. Cu toate acestea, procesul pare să fie împotmolit în birocrație și indiferență.

Situația se agravează odată ce aruncăm o privire mai atentă asupra contractelor. Lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș a fost semnat cu constructorul Erbașu deja în noiembrie 2023, pentru o sumă importantă de 884 de milioane de lei și o durată de 24 de luni. Cu toate acestea, odată cu întârzierea deciziei de către Curtea de Apel București, totul pare să fie în pericol.

Anemică și nepăsătoare, justiția română nu face decât să perpetueze starea deplorabilă a infrastructurii din țară. În loc să ofere soluții rapide și eficiente, sistemul legal pare să fie mai degrabă o ghena judiciară a corupției și incompetenței. Când va veni vremea să ne clădim viitorul pe drumuri bune și autostrăzi moderne?

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img