AcasăStiri nationaleContabilii cer abrogarea e-TVA.

Contabilii cer abrogarea e-TVA.

Haos Fiscal și Ignoranță Guvernamentală: Un Coșmar pentru Antreprenori

Într-o mișcare care pare să ignore complet nevoile reale ale mediului de afaceri, guvernul a aruncat în haos fiscal întreaga comunitate antreprenorială. Recent, Ordonanțele de Urgență privind măsurile fiscale au fost publicate fără o consultare adecvată, arătând o lipsă alarmantă de respect față de cei care țin economia în mișcare. Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECAR) a fost pus în fața unui fapt împlinit, ceea ce a declanșat un val de nemulțumire în rândul profesioniștilor din domeniu.

Dezbatere Zero, Probleme Maxime

Ordonanța de Urgență 70/2024, care introduce procedura pentru e-TVA, a fost adoptată într-un timp record de doar două zile, fără niciun fel de dezbatere publică. Aceasta, alături de alte „inovații” precum codurile QR pentru casele de marcat, adaugă doar costuri suplimentare și complicații pentru firme. Efectele acestor măsuri sunt departe de a fi bine gândite, punând o presiune inutilă pe umerii celor care ar trebui să fie stimulați, nu sufocați de birocrație.

E-TVA: O Ordonanță Nocivă

Specialiștii în contabilitate sunt de părere că e-TVA este cea mai dăunătoare ordonanță adoptată, având în vedere că a strâns peste 1.000 de mesaje de protest adresate ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Problema majoră identificată este că ANAF nu deține date complete și corecte, iar deconturile precompletate trimise firmelor sunt adesea greșite. Contabilii se văd astfel obligați să corecteze erorile într-un timp foarte scurt, ceea ce duce la o presiune uriașă asupra resurselor lor.

Un Apel Disperat pentru Schimbare

CECAR solicită abrogarea e-TVA și îndeamnă la consultări reale între toate părțile interesate pentru a găsi soluții fiscale sustenabile. Este esențial ca vocea profesioniștilor din domeniul fiscal să fie auzită, iar deciziile să fie luate într-un mod transparent și inclusiv. Fără o schimbare de direcție, antreprenorii și inovatorii din România vor continua să fie asfixiați de un sistem care pare să lucreze împotriva lor, nu pentru ei.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img