AcasăStiri nationaleA început votul intern pentru alegerea președintelui USR.

A început votul intern pentru alegerea președintelui USR.

Scandal și Retrageri înainte de Votul pentru Președinția USR

Într-o dimineață tensionată, începând cu ora 8:00, membrii USR au fost convocați să își aleagă noua conducere. Procesul, care se desfășoară exclusiv online, a fost deja umbrit de retragerea neașteptată a doi candidați, Vasile Dincă și Luiza Oancea, destabilizând scena politică internă a partidului. Votul va continua până pe 26 iunie 2024, ora 12:00, cu patru candidați rămași în cursă.

Competiția pentru Scaunul de Președinte

Lista finală a candidaților, după retragerile de ultim moment, include pe Filip Vasile-Gabriel, Hossu Radu-Mihai, Lasconi Elena-Valerica și Seidler Cristian-Gabriel, acesta din urmă fiind un favorit local cunoscut. În primele două ore, votul a atras deja peste două mii de membri activi, un semn al angajamentului profund al membrilor față de viitorul partidului.

Alegeri în Două Tururi și Implicații

Procesul electoral este planificat să se desfășoare în două etape, cu un prim tur între 24 și 25 iunie, urmat de un posibil al doilea tur între 27 și 28 iunie, dacă situația o va cere. Această structură de votare subliniază complexitatea și importanța alegerii, având potențialul de a remodela complet structura de lideri ai USR.

Viitorul USR: Stabilirea Biroului Național

Imediat după finalizarea alegerilor pentru președinte, atenția se va muta către Congresul partidului, programat pentru 29 iunie, unde va fi ales noul Birou Național. Sub conducerea președintelui Cătălin Drulă, 24 de noi membri ai Biroului Național vor fi selectați, fiecare având misiunea de a conduce partidul într-o nouă eră politică.

Sursa

Must Read

spot_img