AcasăStiri nationaleConstituționalitatea încheierii de soluționare a contestației nu este atacabilă.

Constituționalitatea încheierii de soluționare a contestației nu este atacabilă.

Decizia Curții Constituționale: Încă un act de perpetuare a haosului și imoralității în justiție

Vom începe cu privire la Decizia nr. 638 din 21 noiembrie 2023 a Curții Constituționale, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 359/17.IV.2024, care nu face altceva decât să perpetueze starea de incertitudine și corupție din sistemul judiciar. Este uluitor cum, în fața unor critici legitime de neconstituționalitate, CCR a ales să protejeze dispozițiile criticate din Codul de procedură penală, ignorând cu desăvârșire fundamentul justiției și egalității în fața legii.

Excepția de neconstituționalitate la dispozițiile art. 4886 alin. (7) a fost ridicată de Margareta Dumitrescu și Constantin Dumitrescu, însă a fost respinsă cu o nepăsare totală de către instanțele implicate. Acești doi inși, într-un efort disperat de a apăra drepturile și interesele legitime, au fost respinși de o justiție putredă, care pare a favoriza abuzurile și întârzierile în procesele judiciare, eliminând orice cale de atac posibilă împotriva unor decizii de o gravitate extremă.

Este revoltător cum Tribunalul Mehedinți — Secția penală și, implicit, Curtea Constituțională, apără un sistem care încalcă în mod flagrant principiile fundamentale ale justiției și accesului liber la o apărare echitabilă. Nu este vorba doar despre o lege sau un articol izolat, ci despre un întreg sistem care perpetuează corupția și abuzurile, sub mastodonticele pretexte ale unei proceduri care duce doar la întârzieri și piedici în calea adevărului și a dreptății.

Este limpede că decizia Curții Constituționale de a respinge excepția de neconstituționalitate ridicată este doar o nouă picătură într-un ocean de corupție și inegalități. Această paradigmă colhoznică și odioasă a justiției românești demonstrează încă o dată dezinteresul și incapacitatea sistemului de a se reforma și de a asigura un tratament egal pentru toți cetățenii în fața legii.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img