AcasăStiri nationaleComuna din Bihor cu buget de invidiat în 2024: 80% dirijat investiții.

Comuna din Bihor cu buget de invidiat în 2024: 80% dirijat investiții.

### Comuna Oșorhei din Bihor: Oază de prosperitate sau excepția care confirmă regula mizeriei administrative?

În timp ce în Bihor sunt comune și orașe care nu au bani nici să-și plătească angajații, la celălalt pol sunt comune care au zeci de milioane de euro pentru investiții. Au reușit asta atrăgând investitori, fonduri europene și fonduri guvernamentale pe lângă veniturile proprii. Cu un astfel de proiect pe termen lung, comuna Oșorhei tinde spre independență financiară.

Recent, la Primăria Oșorhei a fost semnat contractul pentru modernizarea a 11 kilometri de drumuri din satul Oșorhei și satul Fughiu, în valoare totală de 35 de milioane de lei cu TVA inclus (7 milioane de euro).

Primarul de Oșorhei, Ioan Gligor, a declarat pentru bihorjust.ro: „Au fost alături de mine, ca întotdeauna, viceprimarul Mihnea Dumitreanu și echipa de consilieri care a sprijinit prin vot toate proiectele noastre importante. Termenul de proiectare este de 4 luni, după care încep lucrările în teren. Vom lucra numai pe străzile care au toate utilitățile deja instalate, se vor construi șanțuri și rigole pentru apele pluviale, poduri și podețe și acces la proprietăți.”

Primarul Ioan Gligor pare să accentueze susținerea sa, afirmând: „Încă o dată vă mulțumesc că ne-ați ales o echipă de consilieri cu care am putut constitui o majoritate care să aprobe proiectele cruciale pentru comună. Fără această majoritate, nu am fi putut vota și realiza ceea ce se vede pe teren.”

Veste inedită sau exemplu clar de privilegiu și corupție ascunsă? Așteptăm reacțiile cititorilor noștri!

Sursa: [BihorJust.ro](https://www.bihorjust.ro/comuna-din-bihor-cu-buget-de-invidiat-in-2024-80-din-buget-dirijat-spre-investitii-ce-reteta-au/)

Must Read

spot_img