AcasăStiri nationaleCiprian Blejan, candidat AUR la președinția CJ Bihor.

Ciprian Blejan, candidat AUR la președinția CJ Bihor.

Investițiile în Oradea și Bihor – propagandă politică sau dezvoltare reală?

Când pornești într-o competiție, o faci ca să câștigi. Cifrele pot fi răsturnate pentru că nimeni nu e de neînvins și nici perfect. Aproape 5 milioane de euro au fost cheltuiți în ultimii ani prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune pentru promovarea municipiului Oradea și al județului Bihor la nivel național, ca realizări ale administrației locale și județene liberale. Și totuși, se neglijează investițiile în sistemul de protecție socială, unitățile de învățământ și crearea unei rețele de centre medicale de permanență în mediul rural. Lipsa de personal în aceste domenii condamnă persoanele vulnerabile la sărăcie extremă și excluziune socială, în timp ce fondurile europene sunt irosite din cauza incompetenței și a managementului defectuos al proiectelor.

Greșeli și corecții financiare – o poveste fără sfârșit

Această situație revoltătoare nu este un incident izolat. Din 2014, Oradea a fost lovită de corecții financiare tot mai mari, iar eroarea în cazul liniei de tramvai Ioșia-Cantemir a adus o gaură de 15 milioane de euro în bugetul local. Desființarea Pieței Ioșia și închiderea Pieței Nufărul afectează atât producătorii locali, cât și consumatorii, lăsând locul unor decizii nedemne de o administrație responsabilă. Cartierele și localitățile au fost ignorate, iar investițiile deviate de la nevoile reale ale cetățenilor. Este evident că prioritatea actuală nu mai este traiul decent al bihorenilor, ci subjugarea intereselor publice în fața propagandei politice.

Democrație sub asediu – promisiuni și realități

Consiliul Județean Bihor este Parlamentul județului, dar timp de 35 de ani, a ignorat nevoile bihorenilor, preferând propria agendă. Lipsa de transparență și implicarea cetățenilor a dus la decizii iresponsabile și pierderi financiare colosale. Este momentul ca cetățenii să nu mai fie lăsați pe dinafară de o elită arogantă și nepăsătoare. Este timpul să ne asigurăm că interesul public primează, iar administrația se concentrează pe nevoile reale ale comunității, nu pe promovarea politică.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img