AcasăStiri nationaleCe fac școlile când un elev este violent?

Ce fac școlile când un elev este violent?

Școala a cerut sprijin

Conducerea unității de învățământ recunoaște că se confruntă cu o problemă și a cerut ajutor. „Am sesizat reprezentanții DGASPC, care s-au deplasat la școală, și au avut loc ședințe comune între ei și părinți. De asemenea, am solicitat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) să ne trimită un consilier școlar, pentru că, din păcate, suntem printre puținele unități de învățământ care nu au un asemenea specialist și avem mare nevoie”, a declarat pentru BIHOREANUL directoarea școlii, Anca Morar.

Toți la consiliere

Gestionarea cazurilor de violență din școli și grădinițe este prevăzută în Ordinul 6.235/2023 al Ministerului Educației, care stabilește cum trebuie să intervină școala, procedură care, spune șefa CJRAE Bihor, s-a aplicat și în cazul Liceului Bratca. Potrivit documentului, în cazurile de violență, elevii trebuie ascultați calm, cu răbdare, iar personalul școlii n-are voie să folosească un limbaj acuzator, interogator ori intimidant. De asemenea, procedura prevede aplicarea unor măsuri de sprijin, care presupun consilierea elevilor, organizarea de activități de dezvoltare a abilităților socio-emoționale sau recomandarea intervenției psihologice. „O colegă a fost în unitatea de învățământ, a avut o întâlnire cu eleva victimă și cu părintele acesteia, o altă întâlnire cu elevul agresor și reprezentantul lui legal. De asemenea, s-a făcut o activitate de consiliere la clasă, astfel încât conflictul să fie aplanat”, a declarat Cristina Avrigeanu (foto), directoarea CJRAE Bihor.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/problema-copiilor-problema-ce-pot-face-scolile-cand-un-elev-este-violent-cu-colegii-sau-deranjeaza-lectiile-185678.html

Must Read

spot_img