AcasăStiri nationaleCătălin Cherecheș adus în cătușe înapoi în România.

Cătălin Cherecheș adus în cătușe înapoi în România.

Fostul primar din Baia Mare adus în cătușe înapoi în România, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară în luna noiembrie a anului trecut, cu câteva ore înainte să fie condamnat la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită, a fost adus marți seara, în cătușe, în România. El a fost extrădat din Germania și predat autorităților române la punctul de trecere a frontierei Nădlac II din Arad.

Cătălin Cherecheș a ajuns la graniță într-o dubă a poliției din Ungaria. Inițial, marți dimineață, la ora 10.40, el a fost predat „autorităților austriece, pentru trimiterea în România, în zona punctului de trecere a frontierei Freilassing”, după cum se arată într-un răspuns trimis Hotnews.ro de către Procuratura Generală din München.

Marți seara, la Nădlac II, Cătălin Cherecheș a fost filmat zâmbind după ce a fost preluat, purtând cătușe, de echipajul Poliției Române.

Cătălin Cherecheș, în carantină la Penitenciarul Arad, înainte de a fi transferat la penitenciarul Rahova

Fostul primar al municipiului Baia Mare a fost dus de la frontieră direct în Penitenciarul Arad, unde este pus în carantină într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi tot în carantină. Cherecheș va sta pe timpul nopții la Peniteciarul Arad, urmând ca miercuri să fie dus la penitenciarul Rahova.

Despre încarcerarea fostului primar din Baia Mare, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus că acesta „îşi va executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis”.

„Pentru a pune în aplicare mandatul european de aducere, ministerul, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a oferit autorităţilor din Germania un set de garanţii cu privire la condiţiile din penitenciare. Va fi încarcerat, conform angajamentelor şi conform procedurilor, la Penitenciarul Rahova, pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile.”

„La Rahova, fugarul Cătălin Cherecheş va fi cazat cu maximum alte două persoane, într-o cameră de aproximativ 19 mp, care include şi mobilierul şi patul, fără spaţiul destinat grupului sanitar. Vorbim despre un penitenciar unde foarte recent au fost inaugurate încă 243 de locuri noi de cazare.”

„Fugarului Cherecheş i se va asigura pat individual, aşa cum se întâmplă cu fiecare deţinut, iar camera are mobilier, instalaţii de încălzire, utilităţi sanitare, cu acces la apă potabilă şi apă caldă. După perioada de carantină, va fi transferat într-un alt penitenciar, în care îşi va executa pedeapsa. La acest moment, penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informație publică”, a adăugat Gorghiu.

Sursa:

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/catalin-chereches-adus-in-catuse-inapoi-in-romania-a-fost-predat-la-nadlac-ii-185192.html

Must Read

spot_img