AcasăStiri nationale91 de percheziții și 25 de mandate de aducere.

91 de percheziții și 25 de mandate de aducere.

Zeci de percheziţii împotriva criminalității economice și corupției

Operațiuni de amploare au avut loc în toată țara, luni, în cadrul unei acțiuni naționale coordonate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu mai puțin de 91 de percheziții au fost derulate, fiind vizate contrabanda, evaziunea fiscală, înșelăciunile și infracțiunile de mediu. De asemenea, au fost puse în aplicare 25 de mandate de aducere, semn că nu toți cei vizați vor mai putea sta în umbra legii.

EvaZiune Fiscală. Corupție. Infractori în vizor!

Într-o acțiune de intensificare a luptei împotriva evaziunii fiscale, nu mai puțin de 43 de percheziții au fost efectuate în București, Dolj și Constanța. Aceste operațiuni au condus și la emiterea a 10 mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat se ridică la peste 5.600.000 de lei, o sumă care ar fi putut să fie folosită spre binele societății, însă a fost însușită prin mijloace ilicite de către infractori.

Înșelăciuni și corupție: milioane de lei în joc

Sectorul fraudelor și înșelăciunilor a fost, de asemenea, ținta operațiunilor desfășurate de procurori și polițiști în Gorj, Botoșani și Harghita. În Gorj, un caz de înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri oficiale a fost elucidat după 9 percheziții și emiterea a 3 mandate de aducere. Un prejudiciu de 860.000 de lei a fost identificat, generat de o angajată fără scrupule. Situația se repetă și în Botoșani, unde un suspect a cauzat un prejudiciu bugetului de stat folosind documente false, iar în Harghita, un funcționar a generat un prejudiciu de 330.000 de lei prin intermediul unor contracte de împrumut încheiate abuziv.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img