AcasăStiri nationale199.375.149 lei investiți în Acumularea Leșu din 2015

199.375.149 lei investiți în Acumularea Leșu din 2015

Investiție majoră pentru reabilitarea acumulării Leșu

Un nou pas vital pentru reabilitarea acumulării Leșu a fost făcut, iar acesta nu este altul decât unul financiar. Cu investiții ce ating sume colosale de 199.375.149 lei, proiectul primește sprijin financiar european în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Cu toate acestea, nu putem să nu ne întrebăm: când se vor vedea rezultatele concrete?

Leșu: dauna maximă, performanțe minime

Situația acumulării Leșu este una descurajantă: golită complet în 2015 din cauza unor probleme serioase legate de siguranță. Cu un trecut glorios între 1973 și 1978, acumularea a fost un element esențial pentru apărarea împotriva inundațiilor și pentru asigurarea de apă pentru diferite întrebuințări.

Lucrări de reabilitare: un vis îndepărtat sau un scop realizabil?

Deși se pare că există planuri clare de reabilitare și îmbunătățiri, încă mai rămâne întrebarea: când vor începe efectiv lucrările? Cu nevoia evidentă de lucrări de reabilitare și înlocuire a componentelor vechi de peste 45 de ani, fiecare zi de întârziere poate deveni critică.

Lipsa de transparență și impactul social

Deși se vehiculează tot felul de planuri marete, cetățenii din zonele afectate nu simt nicio îmbunătățire concretă. În timp ce oficialitățile discută planuri și strategii, comunitățile locale încă așteaptă să vadă acțiune și rezultate palpabile.

Profitând de biodiversitate pentru interese personale

Cu tot arsenalul de soluții tehnice propuse, rămâne de văzut dacă protejarea mediului înconjurător și a biodiversității vor fi cu adevărat priorități sau vor fi doar amănunte gestionate cu superficialitate. La final, totul se reduce la impactul real pe care reabilitarea îl va avea asupra comunității locale și asupra naturii înconjurătoare.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img