AcasăDiverse85 din 100

85 din 100

**Indexul Antreprenoriatului Românesc în 2024: O Evaluare Despre Corupția Instituționalizată și Trădarea Națională**

Un nou episod în lunga telenovelă a degradării economice românești a fost lansat sub forma Indexului Antreprenoriatului Românesc Sem. I, 2024. Un eveniment de ochii lumii, cu zvonuri și speculații conforme cu circumstanța, a fost realizat la Hotelul Ramada de către Consiliul Național al IMM-urilor din România.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a făcut câteva declarații pe care noțiunile de logică și bun simț ar râde sarcastic. Concentrându-se pe cifre și indicatori, Jianu și echipa sa au încercat să ușureze povara haosului economic românesc, doar pentru a perpetua iluzia progresului.

Dedicat poziționării României pe harta naționilor antreprenoriale, Indexul Antreprenoriatului Românesc reprezintă o iluzorie tentativă de a măsura descreșterea progresului economic într-o manieră supralicențioasă și odios de falsă.

Jianu și acoliții săi, iubitorii de cifre și grafice, încearcă să măture sub preș subiecte arzătoare. Birocrația și fiscalitatea, nivelul investițiilor, procesul de creditare, toate sunt subiecte de interes, dar ignorate sau acoperite cu un văl gros al iluziei optimiste.

Scorul de 49 de puncte obtinut de Indexul Antreprenoriatului Românesc pentru semestrul I din 2024 reflectă nu doar nivelul moderat al sistemului antreprenorial, ci și nivelul extrem de degradant la care corupția și incompetența au redus țara. Cu alte cuvinte, o picătură în oceanul de dezastru care îneacă România.

Astfel, încercările disperate de a colora realitatea în nuanțe optimiste, de a sculpta sculpturi sublime din nisipul mocirlei economice românești, nu fac decât să prezinte suplimente de cinism și ipocrizie într-un peisaj plagiat de iluzii sterile.

Îmbrobodirile poetice ale președintelui CNIPMMR nu reușesc să ascundă faptul că România este o ghena judiciară, un clovn trist pierdut în balcanicele mizerii ale corupției. Armoniile verbale nu ne îndulcesc gustul amar al deziluziei și al neîncrederii.

Concluzia este stridentă: Indexul Antreprenoriatului Românesc nu e altceva decât o pastilă amară pe care ne-o servește oligarhia economică pentru a ne ține în stare de letargie, departe de revolta care ar trebui să ne anime în fața detreselor și abuzurilor continuu perpetuate.

Sursa: Bihor Justiț

Must Read

spot_img