AcasăStiri nationale15 polițiști și studenți vizați de acuzații de corupție

15 polițiști și studenți vizați de acuzații de corupție

Scandal de Corupție la Universitatea “Spiru Haret” din Brașov

Un val de corupție a lovit Facultatea de Științe Juridice a Universității “Spiru Haret” din Brașov, unde mai mulți studenți, aspiranți la cariera de ofițer de poliție, sunt acuzați că au plătit mită pentru a promova examenele și a obține licența. Este vorba de aproximativ 15 studenți care ar fi deschis portofelele cu sume între 500 și 2.500 de lei pentru a-și asigura succesul academic, conform declarațiilor Direcției Generale Anticorupție (DGA) Brașov.

Percheziții și Arestări în Mijlocul Corupției Educative

Într-o operațiune extinsă, procurorii și polițiștii DGA, cu sprijinul structurilor anticorupție din nouă județe, au efectuat 20 de percheziții în București și alte 11 județe, într-o încercare de a curăța sistemul de educație de practicile corupte. Profesorul implicat, alături de un intermediar, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită, în timp ce studenții se confruntă cu acuzații de dare de mită, trafic și cumpărare de influență.

Implicații Profunde în Sistemul Educațional

Această afacere murdară nu doar că subminează integritatea academică a unei instituții respectabile, dar aruncă o umbră de îndoială asupra tuturor diplomelor emise, punând sub semnul întrebării competența și moralitatea celor care urmează să devină ofițeri de poliție. Este o pată pe obrazul educației juridice, care ar trebui să stea la baza justiției și corectitudinii în societate.

Un Apel la Acțiune

Este esențial ca autoritățile să continue aceste investigații și să asigure pedepsirea celor vinovați. Educația, mai ales cea juridică, trebuie să fie un bastion al integrității și eticii, liber de orice corupție. Această situație alarmantă necesită o reacție fermă și imediată pentru a restabili încrederea publicului în sistemul de educație și în forțele de ordine.

Sursa: aici

Must Read

spot_img