AcasăStiri localeUn turist din Ungaria a fost salvat după 8 ore.

Un turist din Ungaria a fost salvat după 8 ore.

Salvare Eroică în Munții Bihor: O Luptă Împotriva Naturii și Timpului

Într-un decor sălbatic, dominat de terenuri accidentate și obstacole naturale precum doborâturi masive de arbori, o echipă de eroi ai Salvamont Bihor a reușit să scrie o pagină de istorie în salvările montane. Un turist din Ungaria, care a avut ghinionul să cadă în abruptul cascadei Săritoarea Bohodei, a fost centru unei operațiuni de salvare tensionate și complexe, care a durat nu mai puțin de 8 ore de eforturi continue.

Coordonarea și Provocările Intervenției

Accesul la victimă a fost un adevărat coșmar logistic. Terenul accidentat și plin de capcane naturale a făcut ca fiecare pas al salvatorilor să fie unul calculat, în timp ce doborâturile de arbori au blocat traseele, transformând o simplă misiune de salvare într-un veritabil parcurs de obstacole. Patrulele Salvamont din Vârtop și Stâna de Vale, împreună cu un echipaj suplimentar din Oradea, au fost mobilizate rapid pentru a asigura succesul acestei operațiuni critice.

Un Final Fericit După Ore de Incertitudine

După ore întregi de muncă asiduă și coordonare impecabilă, victima a fost în sfârșit evacuată și preluată de o ambulanță, care a transportat-o la pensiunea „Anette” din Valea Aleului. În ciuda condițiilor dificile, turistul a rămas stabil, conștient și cooperant pe tot parcursul intervenției, un testament al profesionalismului și rezilienței atât ale sale, cât și ale echipei de salvare.

Precauții și Pregătiri pentru Viitor

Chiar dacă această misiune s-a încheiat cu succes, patrulele nu au timp de respiro. Cu un eveniment major în calendar, Campionatul Național de Alergare Montană Master, care se va desfășura între Stâna de Vale și Padiș, echipele Salvamont rămân în pre-alertă. Acestea își vor relua posturile în zonele desemnate, pregătite să intervină la nevoie, demonstrând încă o dată că siguranța și bunăstarea turiștilor sunt întotdeauna pe primul plan.

Sursa

Must Read

spot_img