AcasăStiri localeUn singur candidat pentru președinția Senatului Universității din Oradea.

Un singur candidat pentru președinția Senatului Universității din Oradea.

Senatorii Universității din Oradea își vor vota președintele fără o alegere

Senatorii Universității din Oradea își vor vota președintele pentru următorii cinci ani la finalul lunii februarie, însă nu se va pune problema unei alegeri, deoarece un singur membru candidează: conferențiarul Aurel Căuș, care conduce Senatul din 2019 și este deputat PNL din 2020.

Singurul candidat la președinția Senatului Universității din Oradea: Aurel Căuș

Conferențiarul Aurel Căuș este singurul candidat la președinția Senatului UO și conduce Senatul din 2019. El este de asemenea deputat PNL începând cu anul 2020. Președintele Senatului UO poate fi doar un cadru didactic membru în acest for, ales în urma scrutinului din ianuarie.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la președinția Senatului UO a expirat

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la președinția Senatului Universității din Oradea a expirat pe 14 februarie, fiind înregistrat un singur dosar, cel depus de actualul președinte Aurel Căuș. Pe 29 februarie va avea loc o ședință în care va fi votat viitorul președinte al Senatului.

Continuarea procesului electoral la Universitatea din Oradea

Calendarul electoral al Universității din Oradea va continua cu cea mai importantă parte: cea a alegerii viitorului rector. Candidaturile pentru funcția de rector se vor depune între 8 și 12 aprilie, iar primul tur de scrutin este programat pe 14 mai. Deocamdată, niciun universitar orădean nu și-a exprimat intenția de a candida la rectorat.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/un-singur-candidat-pentru-presedintia-senatului-universitatii-din-oradea-184442.html

Must Read

spot_img