AcasăStiri localeUn preot din Satu Mare arestat pentru agresarea sexuală a doi minori.

Un preot din Satu Mare arestat pentru agresarea sexuală a doi minori.

Preotul din Satu Mare, acuzat de agresiune sexuală asupra a doi minori

Augustin Dorel Silaghi, paroh al bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Satu Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat că ar fi agresat sexual doi minori. Potrivit informațiilor publicate de PresaSM, doi băieți minori s-ar fi plâns părinților că preotul le-ar fi făcut o serie de propuneri cu tentă sexuală și i-ar fi atins indecent. Ancheta arată că faptele au avut loc în perioada 2023-2024.

Preotul, trimis după gratii pentru 30 de zile

Marți, 13 februarie 2024, suspectul a fost ridicat de polițiști și dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Avocatul preotului, Răzvan Doseanu, a cerut înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, însă cererea a fost respinsă.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului a reacționat

Episcopia a transmis că preotul nu a avut abateri disciplinare, dar în caz de vinovăție, se va face propunere de caterisire. Referitor la caz, Episcopia a precizat: „Cu regret şi stupoare, am aflat de faptul că se află în arest făcând subiectul unui dosar penal”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img