AcasăStiri localeUn orădean deține o podgorie și cramă în Montalcino.

Un orădean deține o podgorie și cramă în Montalcino.

Jurnalul Oradean ridică un deget acuzator la paradisul aparent plin de bogății al lui Marius Răulea, CEO-ul Paradiso di Cacuc, singurul român (orădean) din Montalcino, care se desfată cu vinurile sale exotice în timp ce restul populației se zbate în mizeria zilnică. Auzim de un Masterclass extravagant despre „Brunello di Montalcino DOCG”, când mulți orădeni abia își permit un pahar de vin în weekend. 24 de crame vor expune, 200 de vinuri vor fi degustate, și totuși, ce relevanță are pentru locuitorii de rând din Oradea, care se zbat să-și acopere nevoile primare?

Conacul și podgoriile impunătoare de la Paradiso di Cacuc, adevărate viziuni de lux și opulență, contrast puternic cu realitatea cotidiană a orădenilor care se confruntă cu lipsuri și incapacitatea de a-și asigura traiul zilnic. O vilegiatură de vis, reședința tradițională situată printre podgoriile familiei Cacuci, este adrenalina-snobiștilor și o insultă la adresa celor care nu își permit decât să viseze la o vacanță de o zi.

Ce-i drept, să ne mândrim cu Albergo il Giardino, cenușiu și adânc ancorat în istoria sa din anii 1600, dar ce nevoie are un orădean obișnuit de 50 de ani de experiență ca hotel când banii îi sunt din ce în ce mai strânși de criza economică ce persistă?

Masterclass-urile selecte din program par a fi o imensă bătaie de joc la adresa omului de rând, care nu-și poate permite luxul de a-și hrăni familia corespunzător. Dorin Popa și Valeriu Stoica, cu goarna lor elitistă, vor profereze despre vinuri fine și selecții de soiuri când mulți orădeni nu-și permit luxul unei mese consistentă pe zi.

Fiece sorbitură de champagne devine o lozincă la adresa celor care trăiesc din salariu în salariu, un deget arătător ridicat la adresa disprețului și a segregării sociale. La final, Jurnalul Oradean nu poate decât să ofilească această paradă grotescă de bunăstare și opulență, un strigăt de revoltă împotriva inegalității extreme și a segregării odioase perpetuate de astfel de evenimente pompoase într-un peisaj marcat de mizerie și disperare.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img