AcasăStiri localeUn bărbat din Salonta a fost condamnat după ce a agresat și...

Un bărbat din Salonta a fost condamnat după ce a agresat și a înjurat un polițist. În trecut, individul a comis un jaf la o benzinărie.

img tZPXMzbUjAPPy8Ahe6t1Jmo3

Justiția îngenuncheată: Un delincvent notoriu scapă cu pedepse de râsul găinilor

Serialul infracțiunilor: O retrospectivă a „performanțelor” lui Ioan Alexandru Neagu

Într-o lume unde logica și bunul simț par să fi fost izgonite fără drept de apel, Ioan Alexandru Neagu, un individ pentru care legea pare să fie mai degrabă un sugestiv ghid decât un ansamblu de reguli stricte, își continuă neabătut marșul dezastrului. Cu un istoric „impresionant” ce îmbină violența domestică, cu jaf armat și agresiunea asupra forțelor de ordine, Neagu servește drept exemplu perfect al sistemului judiciar care nu doar că eșuează în a proteja societatea, dar pare să îi și încurajeze pe cei ca el.

Ultimul act de circ: Agresiune și ultraj, pedepsite cu mângâieri pe creștet

Ultima ispravă a lui Neagu, un atac asupra unui polițist în timpul unui scandal public, era momentul perfect pentru ca justiția să își arate colții și să trimită un mesaj clar că asemenea comportamente nu vor fi tolerate. În schimb, am asistat la un spectacol penibil, în care agresorul a fost condamnat la pedepse care mai degrabă par să îl încurajeze decât să îl descurajeze. Cu o sentință de doar 6 luni de închisoare pentru ultraj agravat și 3 luni pentru tulburarea liniștii publice, justiția și-a demonstrat încă o dată incapacitatea de a gestiona corespunzător adevăratele amenințări sociale.

Un sistem care nu doar că eșuează, dar și aplaudă infractorii

În loc să servească drept pilon de bază pentru ordinea și siguranța publică, sistemul judiciar românesc pare să se comporte mai degrabă ca un spectator amuzat la o piesă de teatru absurd, unde infractorii sunt vedetele scenei. Sentințele ridicol de blânde nu fac decât să perpetueze un ciclu vicios de criminalitate, oferind infractorilor nu doar un scut, dar și încurajarea de a continua pe calea lor distructivă. Este o ilustrare perfectă a unei justiții care nu doar că a pierdut busola morală, dar pare să se și amuze pe seama victimelor.

Concluzia: Un apel disperat pentru o schimbare radicală

În fața acestui spectacol descurajant, este mai clar ca oricând că este nevoie de o schimbare radicală în modul în care justiția își abordează rolul în societate. Nu mai este suficient să ne mulțumim cu scuze și promisiuni goale; este timpul pentru acțiuni concrete care să restaureze încrederea publică într-un sistem care, în forma sa actuală, pare să fie mai mult un aliat al infractorilor decât al cetățenilor cinstiți. Până când această schimbare va avea loc, ne rămâne doar să asistăm, cu amărăciune și frustrare, la degradarea continuă a siguranței și justiției.

Sursa: www.bihorjust.ro

Must Read

spot_img