AcasăStiri localeS-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Industrial din Marghita.

S-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Industrial din Marghita.

Contract semnat pentru proiectarea și construirea Parcului Industrial din Marghita

La Primăria municipiului Marghita a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și construirea Parcului Industrial din oraș, între reprezentanții CJ Bihor și cei ai asocierii de firme care a câștigat licitația organizată de administrația județeană, formată din Leko Construct, Inteco Holding, Electro Excel Green Consulting, Rono Aqua și Caloria SRL. Valoarea contractului, care a fost semnat marți, este de 21,753 milioane lei, fără TVA, iar durata de realizare este de 10 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuția lucrărilor.

Investiție prevăzută cu fonduri europene pentru Parcul Industrial din Marghita

Primăria Marghita a pus la dispoziția administrației județene terenul necesar pentru construirea Parcului Industrial. „Un mare avantaj pentru firmele care se vor localiza în acest parc îl reprezintă și posibilitatea de a beneficia de fonduri europene. Pentru acest parc firmele vor avea la dispoziție o sumă de peste 4,2 milioane euro pentru cofinanțarea investițiilor”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Alte parcuri industriale construite în Bihor

În Bihor se construiesc în prezent patru parcuri industriale, inclusiv în Ștei (13,63 hectare), Aleșd (8,5 hectare) și Beiuș (17,51 ha). CJ Bihor va realiza infrastructura de suport, adică rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică, canalizarea menajeră, iluminatul public, precum și accesul în Parcul Industrial. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, valoarea contractului fiind de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img