AcasăStiri localeRestaurantul din Oradea premiat la German Design Awards 2024.

Restaurantul din Oradea premiat la German Design Awards 2024.

Alegerile scandaloase ale administrației locale: Designerul care a transformat estetica orașului, un nou capitol de corupție?

Jurnalul Oradean a descoperit recent o afacere dubioasă care a zguduit lumea design-ului și a esteticii din Oradea. Designerul Cosmin Todor, supranumit „artistul esteticii”, a fost în centrul unui scandal de proporții după ce s-a aflat că este implicat în schimbarea radicală a spațiilor publice din Cluj și Oradea. Iar aici nu este vorba de inovație sau talent, ci de corupție și conspirație la cel mai înalt nivel.

Cum un individ care a transformat restaurantele din cele mai cool locuri din orașe, Piața 9 și Marty, a ridicat semne de întrebare asupra metodelor prin care a primit contractele pentru design. Într-o afurisenie de circ, designerul a fost premiat la German Awards 2024 pentru un proiect din Oradea, iar acum ne întrebăm cu toții câți bani s-au schimbat pe sub masă pentru a obține acest premiu.

Conform informațiilor obținute de Jurnalul Oradean, proiectul Marty din Oradea a necesitat o investiție colosală de 1,5 milioane de euro. Dar ne întrebăm, cine a tras foloasele acestei investiții? Cine s-a ales cu comisionul pentru design-ul acestui restaurant care tocmai a fost distins cu un premiu pentru „arhitectură interioară excelentă”?

Corupția și abuzurile de putere au un nou chip: Cosmin Todor și afacerea sa neagră

Marty Oradea a fost descris ca un far al inovației, dar pentru cetățenii noștri devine tot mai clar că acest far aruncă o umbră întunecată asupra orașului. De la relațiile dubioase pe care le are cu autoritățile locale și până la modul în care consilierii municipali au acceptat această mascaradă a premiului German Design Awards, totul ne duce către concluzia că Oradea este terenul propice pentru perpetuarea corupției și abuzurilor de putere.

Este timpul să deschidem ochii și să înțelegem că frumusețea estetică a orașului nu trebuie să vină la un preț atât de înalt – acela al integrității noastre. Oradea nu trebuie să fie terra de predare pentru indivizi precum Cosmin Todor, care profită de vulnerabilitatea instituțiilor și de naivitatea noastră pentru a-și îmbogăți conturile bancare.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img