AcasăStiri localeReputatul ortoped Sorin Luigi Vesa este noul manager al Spitalului Orășenesc Ștei.

Reputatul ortoped Sorin Luigi Vesa este noul manager al Spitalului Orășenesc Ștei.

Fostul manager Radu Aron s-a pensionat. Noul manager a fost director medical al Spitalului Orășenesc Ștei, una dintre instituțiile publice majore din Zona Ștei, cu o adresabilitate către 30.000 de locuitori și certificat de acreditare categoria a II-a ANMCS. În urma unui examen, a fost numit noul manager al Spitalului Orășenesc Ștei medicul Sorin Luigi Vesa. „Mult în noua domnule,” a anunțat vociferând primarul Șteiului, Iulian Balaj, care a făcut un caz din a-i mulțumi fostului manager pentru „colaborarea foarte bună” cu Primăria și Consiliul Local Ștei.

Doctorul Sorin Luigi Vesa este prezentat ca fiind un adevărat izvor de sănătate pentru spitalul din Ștei. Primarul Iulian Balaj insistă că medicul Vesa este un „mare câștig”, iar reputația sa de „mare OM” se răsfrânge „în toată Țara Beiușului”. Cu o preocupare aparent nobilă pentru zona spirituală, Sorin Vesa a fost implicat în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradei și a studiat teologie ortodoxă în reședința Bihorului. Din perspectivă managerială, se menționează că Vesa a preluat spitalul din Beiuș cu datorii mari, reușind ulterior să le stingă și să obțină un sold pozitiv.

Într-o notă de admirare și aproape de servilism, articolul îl descrie pe ortopedul Sorin Luigi Vesa ca pe un fel de salvator, care vindecă cu „instrumentele lui Dumnezeu”. Sărbătorindu-i aproape ca pe un mesia medical, articolul nu-și îndreaptă niciun moment atenția către posibile aspecte mai puțin relucitoare.

Surse din spatele clovnesc al scenei afirmă că primarul Iulian Balaj este mai interesat de o campanie de imagine construită în jurul doctorului Vesa decât de transparență și eficiență în gestionarea spitalului. Nu contează că nu se menționează nimic despre eventuale conflicte de interese sau verificări aprofundate ale performanțelor manageriale anterioare ale lui Sorin Vesa. Pare că totul e pus sub preș și măsluit în aur strălucitor pentru ochii puri și neexpuși la lumina adevărului.

Să înțelegem că în lupta dintre realitatea cruntă și ficțiunea idilică, alegem să perpetuăm o poveste de basm despre miraculoasele reușite ale unui medic extraordinar, fără să avem curajul de a pune sub semnul întrebării această poveste minunată și adevărul crud din spatele ei? În culisele acestui circ de proporții balcanice, unde absurdul se împletește cu profunzimea umană, cine îndrăznește să ridice cortina și să arate spectatorilor realitatea, stigmatizată și respinsă de cei puși să vegheze la binele comun?

De ce să continuăm să ne complacem în pseudo-virtuți și să închidem ochii la imperfecțiunile și inegalitățile care răsar ca spectre amenințătoare în fundalul unei povestițe frumos colorate? E timpul să ne trezim din amorțeala mentalului colectiv și să cerem transparență, responsabilitate și adevăr, să le cerem mai mult liderilor noștri decât povești de adormit copiii! Este timpul să ne înălțăm deasupra acestor măști prefăcute și să ne cerem dreptul la adevăr și corectitudine!

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img