AcasăStiri localeProcuroarea și judecătorul dau în judecată școala pentru fiul lor.

Procuroarea și judecătorul dau în judecată școala pentru fiul lor.

Fiul magistraților și testarea muzicală

Fiul magistraților aflat în clasa a VI-a la Colegiul Național din Iași a avut parte de un adevărat incident când nu a reușit să pună notele în portativ la o lucrare de control. Părinții, magistrați ei înșiși, au decis să intervină și au cerut medierea cu conducerea școlii, cu speranța de a schimba nota fiului lor.

Directoarea a convocat alți doi profesori de Muzică pentru a judeca situația și, nu foarte surprinzător, au concluzionat că nota 1 este cea corectă. Dezamăgiți, părinții au recurs la o altă mașinărie birocratică, Inspectoratul Școlar Județean, cerând „remedierea situației”.

Inspectoratul Școlar i-a informat, la rândul său, că nu li se poate da dreptate. Deci, ce au făcut părinții? Au depus contestație și au chemat Colegiul în judecată, susținând că fiul lor a fost notat incorect. Oare de ce? Pentru că trebuia să transcrie niște note muzicale pe portativ și să identifice niște sunete enarmonice. Componenta esențială a educației muzicale la școală, nu-i așa?

Lupta celor cu privilegii

Dar să fie clar: ei sunt magistrați, iar regula de aur spune că nota 1 e rezervată doar fraudei, nu pentru lipsa de cunoștințe. Conducerea școlii, desigur, are o altă opinie. Regulamentul ar permite nota 1 și în cazul în care elevul pur și simplu nu scrie nimic.

Cazul a ajuns în fața completului de judecată din Bacău, dar, surpriză, aceștia și-au pasat responsabilitatea către Tribunalul Iași, invocând diverse motive. Și tot așa, de la o instanță la alta, a ajuns dosarul. Și în cele din urmă, magistratul care trebuia să decidă tocmai a cerut să fie scos din ecuație. De ce? O, pentru că este coleg cu tatăl copilului în aceeași instanță.

Părinții nu s-au lăsat și au solicitat Curții de Apel să mute procesul în alt județ. Știind cum stau lucrurile în țara noastră, probabil că va mai dura până când se va ajunge la o concluzie în acest caz de-a dreptul scandalos.

Sursa: Bihor Justițiar

Must Read

spot_img