AcasăEvenimente localeStudenți orădeni calificați în semifinala concursului pentru finanțare de 500 000 euro!

Studenți orădeni calificați în semifinala concursului pentru finanțare de 500 000 euro!

Două echipe orădene în semifinala Innovation Labs de la Timișoara

Două echipe formate din studenți orădeni s-au calificat în semifinala „hackthonului” Innovation Labs – Timișoara 2024, un eveniment dedicat tinerilor dornici să dezvolte soluții tehnologice. Potrivit unui comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea, la concursul care a avut loc la finalul lunii martie s-au dus nu mai puțin de 30 de studenți orădeni.

Concursul de 30 de ore

Un „hackathon” se caracterizează prin faptul că tinerii înscriși, singuri sau în echipe, caută soluții software pe o anumită temă, ca într-un „maraton de programare”. Competiția din Timișoara a durat 30 de ore, timp în care studenții au încercat să pună în practică ideea inovativă pe care au avut-o.

Premii impresionante

Miza concursului a fost mare, deoarece echipa câștigătoare va intra într-un program de mentorat la finalul căruia firma Early Game Ventures va investi 500.000 de euro în respectivul start-up tehnologic.

Echipele calificate

Dintre cele cinci echipe orădene, două s-au calificat în următoarea fază a concursului, cea a semifinalelor. Una dintre ele este formată din studenți la Automatică și Informatică Aplicată, Calculatoare și Tehnologia Informației, și la Drept, care au prezentat ideea unei aplicații inovatoare pentru monitorizarea inimii. Cealaltă echipă a gândit o aplicație care transformă pe oricine în personaj de poveste, folosind inteligența artificială.

Alte idei ingenioase

Chiar dacă nu s-au calificat în semifinală, alte echipe au venit cu concepte interesante, precum o aplicație pentru gestionarea cumpărăturilor sau una pentru gestionarea fluxului de clienți la sălile de fitness. Ideile studenților orădeni au stârnit interes și au demonstrat creativitate și inovație în domeniul tehnologic.

Revendicarea locurilor de parcare

O altă echipă de studenți orădeni vrea să schimbe modul în care sunt administrate locurile de parcare în orașele mari. Prin intermediul unei aplicații, aceștia își propun să revoluționeze modul în care șoferii găsesc și folosesc locurile de parcare disponibile.

Sursa:

eBihoreanul

Must Read

spot_img