AcasăStiri localePrimăria de familie: Edilul Sorban Levente aduce nevasta în Consiliul Local din...

Primăria de familie: Edilul Sorban Levente aduce nevasta în Consiliul Local din Lugaș.

Conducerea Primăriei Lugașu de Jos – afacere de familie

Marțea trecută, Judecătoria Aleșd a oficializat validarea unui mandat de consilier local pentru nimeni alta decât consoarta primarului Sorban Levente, Sorban Orsolya Monika, supleantă pe lista de candidați la alegerile locale din 2020 din partea aceluiași partid din care face parte și edilul, UDMR.

Femeia – pentru care nu demult soțul-primar a tras sfori să fie angajată secretară la școala din comună, deși unitatea de învățământ mai avea deja o secretară, iar asta cu promisiunea că salariul îi va fi plătit de Primărie, nu de Inspectoratul Școlar – își va prelua mandatul cu câteva luni înaintea următoarelor alegeri locale, după încetarea mandatului altui consilier local UDMR, Bucsas Iuliu, retras în octombrie 2022.

Familia Sorban, stăpână peste prezent și viitor la Primărie

Retragere care, de altfel, nu a mirat pe nimeni, căci Sorban l-a pus administrator la două dintre firmele Primăriei, Crisius Cons SRL și Constructorul Lugașu de Jos SRL. Este o situație de conflict de interese, însă din păcate, nu există nicio lege care să sancționeze acest comportament toxic, având în vedere că edilul și consilierii locali UDMR au fost aleși de către cetățeni.

Prin urmare, familia Sorban va decide soarta comunei cu o mână de fier, atât acasă, cât și la Primărie…

Surse: Ebihoreanul

Must Read

spot_img