AcasăStiri localeNu ratați noul BIHOREANUL tipărit: „Harta electorală” și sondajele locale.

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: „Harta electorală” și sondajele locale.

Euro-fraudă la Universitate

Acalmia din campusul Universității din Oradea s-a spart, zilele trecute, după ce unul dintre șefii instituției a încasat o condamnare penală pentru corupție. Ioan Hathazi, decan al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, a fraudat bugetul UE cu peste jumătate de milion de lei, falsificând, împreună cu un afacerist, un proiect de cercetare. Tupeul lui Hathazi, personaj controversat în Universitate, a mers până acolo încât a contrafăcut semnătura unui fost rector și contractele de muncă a doi colegi, care scriptic au fost plătiți în proiect, dar n-au încasat în realitate niciun leu. Profesorul îngroașă, totuși, în continuare rândurile universitarilor orădeni. A căzut în picioare…

Fabrica de inovație

Bihorul va avea primul Parc Științific și Tehnologic, unde companiile vor „produce” doar cercetare. Parcul Științific și Tehnologic, o investiție de peste 6 milioane euro realizată de Consiliul Județean Bihor și Universitatea din Oradea printr-un proiect european, va face cercetări în eco-nano-tehnologii, inteligență artificială sau schimbări climatice și va oferi spații firmelor dispuse să investească în dezvoltare.

Prăpăd de la scântei

Uriaşul incendiu izbucnit în urmă cu doi ani într-o hală din Șoseaua Borșului în care își aveau depozitele firma de curierat Cargus și cea de distribuție de materiale și instalații sanitare Black Sea Suppliers a fost provocat de neglijenţa unui muncitor. Bărbatul efectua lucrări de întreţinere în clădire și a sudat cu flacără deschisă fără să fi luat în prealabil măsuri de protecţie. Aşa au stabilit procurorii Parchetului Oradea, care pe 10 aprilie a.c. l-au trimis în judecată şi pe sudor, Gheorghe Chiş, şi pe angajatorul său, o firmă locală de construcţii, Asplenium Construct SRL, pentru distrugere din culpă. Neglijenţa i-ar putea costa scump, căci în clădirea cuprinsă de flăcări se aflau colete, echipamente termice şi de climatizare care au fost distruse complet, iar cele două firme păgubite cer despăgubiri uriaşe, de peste 9 milioane lei.

Sursa:

eBihoreanul

Must Read

spot_img