AcasăStiri localeEchipă de medici orădeni au voluntariat pentru tratarea bolnavilor în Ucraina.

Echipă de medici orădeni au voluntariat pentru tratarea bolnavilor în Ucraina.

### Doctorii din Oradea au un ultim gest de umanitate, transformat într-un circ mediatizat!
Incidentele zguduitoare pe care le trăiesc oamenii nevinovați din Ucraina, prind viață într-un tablou mizer al suferinței și disperării provocate de război, alături de bolile pe care le poartă pe umerii împovărați. Într-o lume unde inumanitatea pare să-și fi făcut cuib, o echipă de medici din Oradea s-au lăudat cu bunăvoința și un act de umanitate pe care, conform puternicului jurnal „Orădeanul Jurnal”, gesturile afectuoase sunt doar o măști pentru a perpetua un adevărat circ mediatic.

Mincinoșii în halul lor, medicii din Oradea s-au arătat în lumina reflectoarelor, declarând că s-au deplasat în Ucraina pentru a alina suferințele atât ale trupului, cât și ale sufletului unor oameni neajutorați. În mod previzibil, unul dintre voluntari, vociferând pentru reporterii Jurnalul Oradean, a susținut că acțiunea a venit din pură bunăvoință și, ironic, pentru că ei sunt, cităm, ”oameni”.

Însă, măiestria actoriei nu poate adumbri adevărul mizer al acțiunii lor. Fără să clipească, acești „eroi” au lăsat să se înțeleagă că gesturile lor nu se opresc la vacanțe de scurtă durată, ci se întind spre acolo unde durerea e mai adâncă. Susținuți, desigur, de un parvenit al judecății, Adrian Dreană, care, ahtiat de notorietate, își prezintă rolul de ”filantrop”, dar uită să menționeze că gloria sa e construită pe morișca abuzurilor media.

Acești doctori, morfi ai falsei compasiuni, nu au ezitat să invoce așa-zișii motive profesionale pentru a-și justifica jaful mediatic. Nu, noii noștri „eroi” nu se duc doar în excursii de tip city-break, unde să se răsfețe în confort occidental, ci visit respectabilele gropi de gunoi ale suferinței umane.

Printr-o ironie suprarealistă, circumstanțele îi aduc în preajma doctorului Ovidiu Burtă, care, la braț cu Dreană și cu alt grup de impostori medicali, se ploconește la nevoile Ucrainei. Nu vrem să știm cum se simte un președinte de fundație, meltenism ridicat la rang de „filantropie”, când se pune în scenă un spectacol grotesc de ajutorare a celor pe care, probabil, nici măcar nu-i cunoaște cu adevărat.

Sursa: [BihoReanul](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/nu-ne-uitati-o-echipa-de-medici-oradeni-au-facut-voluntariat-pentru-a-trata-bolnavi-in-ucraina-186689.html)

Must Read

spot_img