AcasăStiri localeCreșa din Marghita e construită în proporție de 75%

Creșa din Marghita e construită în proporție de 75%

Ministerul Dezvoltării construiește o creșă nouă în Marghita din toamna lui 2022, iar stadiul lucrărilor e la 75% anunță acum primarul Marghitei.

E o creșă din programul fostului ministru, marghiteanul Cseke Attila, program menit a încuraja natalitatea, de a ajuta tinerele mame să se întoarcă pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului.

La începutul mandatului său de ministru, Cseke Attila a subliniat nevoia de dezvoltare a rețelei naționale de creșe, o prioritate guvernamentală, în vederea încurajării creșterii natalității și pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului.

Ministerul de resort a prezentat și planurile celor trei tipuri de creșe, pentru cel mult 50, 70 și 110 copii. La demarararea programului lui Cseke, în România erau 386 de creșe. Câte 8 în fiecare judeţ, ceea ce ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Peste 200 de creșe au primit finanțare în timpul mandatului său.

Creșa va avea o capacitate de 60-70 de copii, aceștia beneficiind de săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă generos în aer liber.

Stadiul fizic arhitectură: 50%; Stadiul fizic instalații sanitare și termice: 50%; Stadiul fizic instalații electrice: 45%; Stadiu fizic general: 75%.
Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img