AcasăStiri localeCopil de şase ani din România vândut de părinți

Copil de şase ani din România vândut de părinți

Societate

Un băieţel în vârstă de şase ani din judeţul Gorj a fost găsit în Germania, după ce ar fi fost scos din ţară cu o procură falsă, de un cetăţean neamţ. Autorităţile suspectează că părinţii l-ar fi vândut pentru o sumă derizorie. În acest caz procurorii DIICOT au deschis o anchetă, la sesizarea făcută de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Site-ul de ştiri Adevarul.ro scrie vineri că instituţia din urmă a primit o sesizare de la autorităţi sociale din Germania, care au solicitat să se verifice dacă minorul de şase ani se află la domiciliu.

Protejarea copiilor

La faţa locului au mers apoi echipele de la DGASPC Gorj, care n-au găsit copilul, iar în urma verificărilor au aflat că acesta ar fi fost vândut pentru o sumă derizorie de părinţii săi. News.ro scrie că ar fi fost vorba de câteva sute de lei, în timp ce Antena 3 notează că tranzacţia ar fi fost de 8.000 lei. „Imediat s-a demarat procedura, conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT.

Intervenție rapidă

Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate că minorul nu se află la domiciliu. S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori care au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanții DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsura de protecţie specială – plasament în regim de urgență la asistenţi maternali profesionişti,” a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Repatriere urgentă

Urmând această situație deosebit de gravă, s-a luat decizia de a contacta autorităţile germane pentru a facilita repatrierea copilului abuzat. „Am luat legătura cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi am solicitat deplasarea în regim de urgență în Germania pentru a putea purta discuţii la fața locului cu autoritățile din Germania în vederea urgentării repatrierii minorului în ţară, el fiind cu cetățenie română,” a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Mesaj de conștientizare

Actul barbar de a vinde un propriu copil pentru o sumă atât de infimă ar trebui să ne provoace o revoltă fără margini. Este imperativ ca societatea să fie mai vigilenți și să lupte împotriva oricăror forme de abuz asupra copiilor. Poate fi mântuitoare o schimbare de mentalitate în acest sens. Sursa: BIHOREANUL.

Must Read

spot_img