AcasăStiri localeColegiul Ghibu din Oradea angajează firmă pentru sistem de acces controlat.

Colegiul Ghibu din Oradea angajează firmă pentru sistem de acces controlat.

Colegiul Național Onisifor Ghibu persistă în ideea de instalare a unui sistem de acces controlat

În ciuda controverselor iscate în urma anunțului despre instalarea unui sistem de acces controlat în Colegiul Național Onisifor Ghibu, conducerea unității de învățământ nu renunță la plan. Elevii nu vor fi supravegheați de camere cu recunoaștere facială, ci vor folosi legitimații electronice de acces, prezentate drept singurele recunoscute la nivel internațional. Totodată, acestea vor aduce și reduceri la diverse obiective, pentru a încânta părinții. „Am decis să montăm sistem de turnicheți cu cartele de acces, de tip ITIC și ISIC. Sunt niște carduri cu recunoaștere internațională, singurele recunoscute și recomandate de UNESCO”, a declarat directorul Iulius Timar pentru BIHOREANUL.

Introducerea sistemului și reacția comunității

Surse oficiale au confirmat angajarea firmei Zuchetti SRL pentru montarea a opt turnicheți în curtea școlii, în decurs de două luni. Accesul în școală se va face prin scanarea cartelelor individuale, iar cei care întârzie vor fi notificați, pentru a fi monitorizată absența lor. Elevii vor fi obligați să scaneze legitimațiile electronice la ieșire, nefiindu-le permisă părăsirea unității de învățământ înainte de finalizarea programului lor. În cazul în care elevii își „împrumută” cartelele, se vor confrunta cu scăderea mediei la purtare, o măsură menită să descurajeze astfel de practici neloiale.

Carduri electronice ITIC și ISIC – beneficii și costuri

Cardurile ITIC și ISIC sunt utilizate la nivel mondial încă din 1968 și sunt recunoscute în 29 de țări. Acestea oferă diverse reduceri și avantaje, precum reducerea la librării sau teatre, beneficii care vor încânta atât elevii, cât și profesorii Colegiului Ghibu. Costul unui astfel de card este de 75 de lei, iar colegiul se angajează să achiziționeze aproximativ 2.250 de bucăți pentru elevii săi, în timp ce firma responsabilă de producerea acestora va furniza carduri speciale pentru cadrele didactice. Investiția totală prevăzută pentru sistemul de acces și carduri se ridică la aproximativ 50.000 de euro.

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img