AcasăStiri localeBaza sportivă „Minerul” Ștei va fi modernizată

Baza sportivă „Minerul” Ștei va fi modernizată

Prin noul concept, clădirea va fi reabilitată și complexul va dispune un teren de joc oficial cu gazon natural, un alt teren de antrenament de dimensiuni mai mici, două parcuri joacă, din care unul pentru copii, iar altul pentru odihnă și recreere.

Primăria Ștei a absolvit etapele de evaluare tehnică și financiară pentru acest proiect urmând să fie semnat contractul de finanțare cu Autoritatea de Management (ADR-NV Cluj), iar fosta Bază Sportivă „Minerul” va deveni o locație modernă, spune primarul Șteiului Iulian Balaj. Valoarea proiectului este de 10.094.972 lei.

„Lucrările de execuție au fost scoase la licitație, cu clauză suspensivă, au fost depuse trei oferte, care sunt în evaluare, iar după semnarea contractului de execuție vom încerca să identificăm o sursă de finanțare din fonduri nerambursabile. Din lipsa de fonduri proprii am făcut exproprierea în două etape; terenul de joc propriu-zis a fost achiziționat anul trecut, iar anul acesta, expropriem această clădire, ambele de la Compania Națională a Uraniului”, a anunțat primarul Șteiului Iulian Balaj la începutul anului și s-a ținut de cuvânt. Baza sportivă Oțelul din Ștei a fost construită de Întreprinderea Mecanică din zonă şi a fost dată în folosință la începutul anilor ’80. La acea vreme era una dintre cele mai scumpe baze din țară construită în regie proprie de o companie de stat. Ar fi costat 40 milioane de lei. Pe lângă sala de sport Lioara, complexul mai avea trei terenuri de fotbal, vestiare și o tribună acoperită cu o capacitate de 5 mii de locuri. Localnicii spun că parchetul sălii era de cea mai bună calitate, adus din străinătate. Acolo au evoluat voleibaliștii Mircea Tutovan, supranumit tunarul Europei, și Viorel Manole, coordonator al naționalei care a luat bronzul olimpic la Olimpiada moscovită din 1980. La începuturile carierei sale, și Ghiță Mureșan a fost protagonistul unui meci de baschet jucat la Ștei. La meciurile de fotbal erau și 6000 de oameni, anticipează primarul Șteiului în primul său mandat.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img