AcasăStiri internationaleVladimir Putin a câștigat alegerile din Rusia.

Vladimir Putin a câștigat alegerile din Rusia.

Putin câștigă alegerile în Rusia

Deloc surprinzător, Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia, el neavând vreun contracandidat important. Potrivit informațiilor venite din Rusia, el ar fi obținut 87% din voturi, cel mai mare scor al lui Putin de până acum în alegeri.

Putin laudă victoria sa, ignorând moartea lui Navalnîi

După victoria sa, liderul de la Kremlin a vorbit pentru prima oară despre moartea în închisoare a opozantului său, Alexei Navalnîi, spunând că fusese de acord cu un schimb de prizonieri, cu puțin înainte ca disidentul să moară. „Credeţi sau nu, dar persoana care vorbea cu mine nici măcar nu şi-a terminat fraza când am spus: Sunt de acord”, a declarat Putin. El a adăugat că singura sa condiţie a fost ca Navalnîi să nu se întoarcă în Rusia.

Revolta susținătorilor lui Navalnîi

Pe de altă parte, susținătorii lui Alexei Navalnîi, atât în Rusia, cât și la secții de vot din străinătate, au protestat împotriva lui Vladimir Putin, anulându-şi sau distrugându-și buletinele de vot. Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, s-a prezentat la ambasada Rusiei din Berlin pentru a vota și a participat la un protest împotriva lui Putin. În ciuda protestelor, Putin a rămas indiferent, sugerând că cei care au distrus buletinele de vot ar trebui trași la răspundere în justiție.

Ultima lovitură dată de Putin

Fost KGB-ist și la putere din 1999, Putin va conduce Rusia pentru un al cincilea mandat. Constituţia Rusiei a fost modificată în 2020 pentru a-i oferi posibilitatea de a candida din nou, anulând mandatul său anterior. Astfel, la vârsta de 71 de ani, Putin se pregătește să rămână la cârma Rusiei pentru încă șase ani, controlând țara de 24 de ani. Alegerile din Rusia au fost criticate drept nici libere, nici corecte de către lideri internaționali. Este Rusia sub Putin un paradis al democrației sau un tărâm al abuzului de putere?

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img