AcasăEvenimente localeConcurs național de procese simulate la Oradea.

Concurs național de procese simulate la Oradea.

Concurs național de procese simulate de Dreptul Familiei

Evenimentul va avea loc în data de 11 aprilie 2024 la Palatul de Justiție din Oradea. Înscrierile se fac până în 22 martie. În urma derulării procesului simulat, juriul va acorda premiile I, II și III, precum și diplome de participare.

Despre concursul național de procese simulate

Concursul național de procese simulate de Dreptul Familiei, organizat de Facultatea de Drept din Oradea, aflat la ediția a V-a are ca obiect dezbaterea unei spețe din practica judiciară, propusă de organizatori. La concurs se pot înscrie studenți ai Facultăților de Drept, din anii I-IV de studii și studenți masteranzi.

Participarea la concursul de procese simulate

Participarea la un proces simulat este o bună modalitate de a-ți testa și dezvolta cunoștințele de Drept, de a realiza argumentări pertinente și concludente, de a-ți demonstra calitățile oratorice și capacitatea de control a emoțiilor.

Etapa preliminară – scrisă: Participanții înscriși vor primi pe e-mail, în data de 23 martie 2024, o speță de Dreptul familiei, pe care o vor soluționa și o vor trimite prin intermediul poștei electronice, comisiei formate din conf. univ. dr. Oana Mihăilă și lect. univ. dr. Mihaela Teaca, până în data de 25 martie 2024, ora 22.

Etapa Procesului simulat de Dreptul familiei: În această etapă, participanții vor îndeplini rolurile repartizate în urma etapei scrise, în cadrul unui proces simulat, fiind evaluați de un juriu.

Perioada de desfășurare: Etapa scrisă: 23.03-29.03.2024, Etapa proces simulat: 11.04.2024

Sursa: https://www.bihorjust.ro/concurs-national-de-procese-simulate-la-palatul-de-justitie-oradea/

Must Read

spot_img