AcasăStiri internationaleSituația judecătoarei Georgiana Farcaș-Hîngan în Raportul Departamentului de Stat al SUA

Situația judecătoarei Georgiana Farcaș-Hîngan în Raportul Departamentului de Stat al SUA

### Corupție și Abuzuri în Justiție: Judecătoarea Care a Îndrăznit să Se Opună Clanului Cherecheș

În ultimul raport publicat de Departamentul de Stat al SUA, un episod sinistru cutremură din temelii justiția românească. Drama judecătoarei Georgiana Farcas-Hîngan, din Cluj, care i-a acuzat pe socrii primarului Cătălin Cherecheș de încercare de mituire și apoi a condamnat chiar pe primar, se desfășoară sub lumina reflectoarelor cu o vehemență care ar trebui să ne dea fiori reci pe șira spinării.

Sărbătoare pentru loviturile date moralei și integrității, documentul oficial detaliază, fără ocolisuri, evenimentele care au zguduit în mod profund justiția românească. Cătălin Cherecheș nu se lasă și sfidează totul și pe toată lumea, acționând România în judecată la CEDO în încercarea sinistră de a-și acoperi urmele de corupție. Dar nu se oprește aici!

Pe drumul sinuos al manipulării și influenței ilicite, Cherecheș încearcă să-și mute procesul la o altă instanță, sperând la o sentință mai prietenoasă. Țapii ispașitori, precum avocatul lui, Răzvan Doseanu, păstrează flacăra laolaltă cu hoția, susținând că judecătoarea Georgiana Farcas-Hîngan ar fi incapabilă de obiectivitate în urma acțiunilor de denunț și colaborare cu parchetul anticorupție.

Curtea de Apel Cluj dă verdictul final – contestația lui Cherecheș, respinsă cu fermitate, dovedește disperarea ahtiatului de putere de a scăpa de pedeapsă. Însă adevărul străpunge întunericul și corupția, arzându-i avețiile expuse ale afacerilor murdare.

Așadar, într-o societate plină de dezintegrare morală și corupție cronică, rămâne întrebarea: când va fi vremea pentru justiție adevărată, pentru dreptate supremă și impasibilă în fața putredului ce împresoară instituțiile-stat?

(Articol surse: [Bihor Justiție](https://www.bihorjust.ro/situatia-judecatoarei-georgiana-farcas-hingan-invocata-de-avocatul-razvan-doseanu-in-dosarul-chereches-apare-in-raportul-depatamentului-de-stat-al-sua/))

Must Read

spot_img