AcasăStiri internationaleRomânia condamnă alegerile ruse pe teritoriile ocupate din Ucraina.

România condamnă alegerile ruse pe teritoriile ocupate din Ucraina.

România condamnă desfășurarea alegerilor de către Rusia în teritoriile ale Ucrainei ocupate temporar și anexate ilegal

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România condamnă desfăşurarea alegerilor de către Rusia în teritoriile ale Ucrainei ocupate temporar și anexate ilegal. „Acestea încalcă dreptul internaţional, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Acest alegeri sunt ilegale și ilegitime, rezultatul lor este lovit de nulitate”, arată o postare pe reţeaua X a MAE român, scrie news.ro.

România condamnă deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și în regiunile Georgiei, Abhazia și Osetia de Sud, fără acordul autorităților din Moldova și, respectiv, Georgiei

De asemenea, „România condamnă cu fermitate deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și în regiunile Georgiei, Abhazia și Osetia de Sud, fără acordul autorităților din Moldova și, respectiv, Georgiei”. „Acestea sunt ilegale și încalcă dreptul internațional”, conform unei alte postări pe contul MAE.

Vladimir Putin se îndreaptă fără emoții spre câștigarea celui de-al cincilea mandat, într-o Rusie marcată de alegeri manipulate și absența oricărei opoziții reale

În aceste zile, președintele Vladimir Putin se îndreaptă fără emoții spre câștigarea celui de-al cincilea mandat. Rusia organizează alegerile prezidențiale în perioada 15-17 martie, iar actualul președinte, în vârstă de 71 de ani, este de așteptat să obțină o victorie zdrobitoare. Alegerile nu sunt monitorizate de organizații independente și se desfășoară inclusiv online. Specialiștii se așteaptă astfel la o fraudă electorală pe scară largă. Putin are trei contracandidați, însă toți sunt de fațadă, în timp ce opoziția reală a fost anihilată. Sâmbătă, procesul electoral online a fost întrerupt, iar Ucraina a susținut că ea a provocat un atac cibernetic masiv în Rusia.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img