AcasăStiri internationaleProteste în Rusia după moartea lui Navalnîi, 100 de arestări. Biden: Putin...

Proteste în Rusia după moartea lui Navalnîi, 100 de arestări. Biden: Putin este responsabil.

**Proteste în Rusia după moartea lui Navalnîi**

**Cel puțin 100 de persoane au fost arestate vineri seară în Rusia, unde au avut loc mai multe proteste tăcute după moartea lui Alexei Navalnîi în condiții suspecte.** Poliţia din Rusia a intervenit cu măsuri represive împotriva celor care s-au adunat pentru a marca moartea lui Alexei Navalnîi. Conform informaţiilor furnizate de un grup pentru drepturile omului, cel puţin 100 de persoane au fost arestate în urma protestelor, în opt oraşe ale Rusiei. Deşi poliţia nu a oferit detalii despre arestări, procurorii i-au avertizat pe ruşi să nu participe la niciun protest în masă la Moscova.

**Anchetă completă și transparentă, zice Biden**

**Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a afirmat că Vladimir Putin este responsabil de moartea liderului opoziției ruse.** Potrivit Reuters, Biden a declarat vineri că Putin este responsabil pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare. El a mai adăugat că nu este surprins de anunțul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este „scandalizat”. Pe de altă parte, comunitatea internațională denunță o crimă a Kremlinului, iar mulțimi de oameni s-au adunat în stradă și în fața ambasadelor Rusiei din mai multe orașe ale Europei și ale SUA pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Navalnîi.

**Reacția disprețuitoare a României față de Rusia**

**Și România a avut o reacție cu privire la moartea lui Aleksei Navalnîi.** Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcările repetate ale normelor de drept internațional de către regimul din Federația Rusă și subliniază importanța respectării fără întârziere a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului de către autoritățile ruse. „Ministerul Afacerilor Externe își exprimă regretul profund ca urmare a anunțului despre decesul în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.”

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img