AcasăStiri internationalePreședintele Iranului a murit într-un accident de elicopter.

Președintele Iranului a murit într-un accident de elicopter.

Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit duminică

Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit duminică la vârsta de 63 de ani într-un accident de elicopter, petrecut în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian s-a prăbușit duminică pe un teren muntos.

Salvatorii au găsit elicopterul ars complet și niciun semn de viață

Salvatorii au încercat mai bine de 18 ore să ajungă la locul accidentului, căutările fiind îngreunate de condițiile meteo extrem de dificile. Luni dimineață, aceștia au găsit elicopterul ars complet și niciun semn de viață, a informat televiziunea iraniană de stat.

Ebrahim Raisi, de la procuror ultraconservator la președinte intransigent

Digi24.ro scrie că Ebrahim Raisi a urcat în teocraţia iraniană de la procuror ultraconservator la preşedinte intransigent, supervizând o reprimare a protestelor de acasă şi făcând presiuni puternice în discuţiile nucleare cu puterile mondiale.

Reprimarea protestelor și acuzațiile de crime împotriva umanității

Înainte de a deveni președinte, Raisi a făcut parte din comisia de urmărire penală a Iranului, responsabilă pentru executarea a aproximativ 5.000 de disidenți în 1988. El a fost acuzat de crime împotriva umanității de către Națiunile Unite.

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img