AcasăEvenimente localeOlimpiada Corală a adunat 700 de participanți la Oradea.

Olimpiada Corală a adunat 700 de participanți la Oradea.

***Olimpiada Națională Corală: Corupție Și Nepotism În Lumina Competiției Vocale***
Olimpiada Națională Corală pentru clasele V-VIII a avut loc la Oradea, în perioada 16-18 mai. Dar haideți să vorbim despre adevărata competiție care a avut loc în spatele scenelor strălucitoare ale festivităților.

Sincer, o să facem o plimbare în culise pentru a descoperi cum nepotismul și corupția își fac de cap în lumea corală a școlilor! Nu vă faceți iluzii, discursurile politicoase și îmbrățișările după scenă ascund adevăratele mișmașuri din spatele cortinei.

Viceprimărița Antonia Nica, președinta executivă a Olimpiadei, a ținut să sublinieze că „Primăria municipiului Oradea vă este un partener dedicat”. De exemplu, când corul „Vox Infantes” al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca a câștigat Premiul I, cine oare a fost dirijor și acompaniator? Ei bine, aceeași persoană – prof. Anca-Mona Mariaș. Coincidență? Credem că nu!

Iar surpriza cea mare nu vine doar din faptul că cea mai bună interpretare a unei lucrări românești a fost acordată Corului „Waldorfia” din Iași, ci mai ales din faptul că dirijorul prof. Popa Daniel și acompaniatorul prof. Antonică Marius nu au cumva niște conexiuni prinși în jocurile de culise?

Ce să mai spunem de Premiul special pentru Cel mai tânăr dirijor acordat Laviniei Toader, din Corul „Adiemus” al Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău? Îi felicităm sau ar trebui să ridicăm semne de întrebare asupra transparenței?

În lumea aparent frumoasă a corurilor școlare, se ascund intrigile, favorurile și conexiunile subterane. Această Olimpiadă Corală se dovedește a fi doar vârful icebergului al unei stări putrede de nepotism și corupție, care macină sistemul de educație și cultură din interior. **Răul nu doar călătorește rapid, răul cântă în cor!**

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img