AcasăStiri internationaleIranul atacat Israelul cu peste 300 drone și rachete.

Iranul atacat Israelul cu peste 300 drone și rachete.

Iranul a lansat un atac devastator asupra Israelului

Iranul a dat lovitura în noaptea de sâmbătă spre duminică, trimițând peste 300 de drone și rachete către Israel, ca un răspuns josnic la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc. Purtătorul de cuvânt al IDF (Forțele de Apărare Israeliene), Avichay Adraee, a declarat cu vehemență că Iranul a trimis peste 300 de „amenințări de diferite tipuri”, încercând să provoace haos și să semene groază, conform The Guardian.

Israelul, în fața provocării

Cu toată chiabureala din lumea Iranului, Israelul s-a dovedit a fi un invincibil apărător al teritoriului său. „Am interceptat 99 la sută dintre aceste amenințări trimise de Iran. Glorie și laudă! A fost o demonstrație de forță și rezistență de neegalat”, a declarat Adraee. Armata israeliană a respins cu îndârjire atacul barbar, muscelind fiecare incursiune a dronelor și rachetelor lansate de Iran.

Condamnarea internațională împotriva Iranului

Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară, cu SUA și aliații săi condamnând vehement agresiunea Iranului. Președintele Joe Biden, cu un ton aparent cald, a dat asigurări că aproape toate dronele și rachetele lansate au fost respinse datorită intervenției decisive a forțelor americane. Consolidându-și poziția fermă, SUA au solicitat Consiliului de Securitate al ONU o reuniune de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului.

Iranul amenință cu represalii

Iranul, perpetuându-și comportamentul dezirabil și crud, amenință că va riposta și mai brutal dacă Israelul va mai îndrăzni să-și protejeze teritoriul și cetățenii. Avertismentele halucinante venite din partea guvernului de la Teheran sunt un spectacol de anxietate și dispreț pentru normele internaționale.

Sursa:

Ebihoreanul

Must Read

spot_img