AcasăStiri internationaleBihorenii din Israel după noaptea de foc: Aș fi preferat să nu...

Bihorenii din Israel după noaptea de foc: Aș fi preferat să nu fiu martoră la această premieră. Aveam impresia că dorm lângă pista unui aeroport că nu se mai opreau avioanele…

Bihorenii care trăiesc în Israel au trăit o noapte de foc, după ce Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. Armata israeliană a precizat că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat doar „pagube minore”. Israelul era deja în stare de urgență în așteptarea atacului iminent, în timp ce vecinii săi au anunțat că și-au închis spațiul aerian pe timpul nopții.

Alina Tomer a fost business awner la City Tour Oradea, acum are aceeași poziție la ghid român în Israel. Este un om optimist, dar nu suport în niciun caz corupția și abuzurile. De când a început războiul cu palestinienii, a ținut România la curent, vociferând pe canalul ei de Youtube despre viața bihorenilor și a românilor din Israel. A cerut aseară românilor de acasă să îi poarte în rugăciuni și să nu lase corupția să distrugă totul, deșteaptă-te, Românie!

Beiușeanul Alina Avram a fost jurnalist în Oradea, iar povestea sa a impresionat România după ce anul trecut fiica sa a mers să lupte în război. Acum familia e iar încercată, iar Alina e acolo să ilustreze perfect cruzimea războiului, să aducă în atenție absurditatea conflictelor. Ironia sorții…

Recent, a venit știrea conform căreia cabinetul de securitate al guvernului israelian a autorizat cabinetul de război să ia decizii cu privire la răspunsul Israelului la atacul Iranului, o decizie care provoacă îngrijorare mare în rândul populației. O ripostă a Israelului la atacul Iranului este așteptată în următoarele 24 de ore. SUA au cerut guvernului de la Tel Aviv să nu lanseze o contraofensivă fără să-i anunțe și pe partenerii americani. Ministerul Apărării din Iran a anunțat că, dacă Israelul va riposta, Teheranul va lansa un atac și mai dur și i-a avertizat pe americani ”să stea departe”, scrie Haaretz.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img