AcasăSportTenis: Echipa României s-a calificat în premieră la Billie Jean King Cup.

Tenis: Echipa României s-a calificat în premieră la Billie Jean King Cup.

Performanță notabilă pentru echipa națională de tenis a României

Echipa s-a calificat pentru prima oară la turneul final Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), devenind astfel una dintre cele 12 echipe care se vor întrece în noiembrie în această fază a competiției. România a obținut calificarea după ce a învins echipa Ucrainei, cu scorul general 3-2, confruntările având loc în Florida.

Revenire spectaculoasă a echipei naționale de tenis a României

România a fost condusă cu 0-2 după prima zi, dar a revenit fantastic în a doua. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au câștigat partida decisivă cu gemenele Lyudmyla Kichenok și Nadia Kichenok, scor 6-2, 7-6. Cristian și Bogdan au jucat peste 7 ore în a doua zi a confruntării cu Ucraina și au revenit de la 0-2 la general.

Decizie îndrăzneață și controversată a căpitanului enigmatic al echipei naționale de tenis a României

Horia Tecău, căpitanul nejucător, a luat o decizie de ultim moment și le-a trimis pe teren tot pe Jaqueline și Ana. Ana Bogdan a învins-o pe Elina Svitolina (18 WTA) în trei seturi, iar Jaqueline Cristian pe Lesia Tsurenko, în tot atâtea.

Turneul final Billie Jean King Cup: România se alătură elitei mondiale

Turneul final are loc în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie. Participă 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe. Sunt calificate până acum România, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA.

Sursa: EBihoreanul

Must Read

spot_img